Ελλαδα

Στις 18 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων της Θεσσαλίας

Η απόφαση Πιερρακάκη - Αγοραστού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel - Θεσσαλία: 18 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων
© EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Κακοκαιρία Daniel: Στις 18 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων της Θεσσαλίας

Δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αυτό αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού η Λάρισα

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής η Λάρισα, καθώς ο «φουσκωμένος» Πηνειός απειλεί να πλημμυρίσει την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Την ώρα που ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη λάσπης, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, η ανησυχία για τη Λάρισα αυξάνεται.

Ήδη έχουν εκκενωθεί χωριά στα περίχωρα της πόλης, καθώς η στάθμη του Πηνειού είναι στα 10 μέτρα, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίζονται σε συνοικίες της Λάρισας.

«Αν δεν πέσει η στάθμη του νερού είναι αρκετά σοβαρός ο κίνδυνος να πλημμυρίσει η Λάρισα», δήλωσε λίγο πριν από τις 18:00 ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης.

Το μεσημέρι, ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Αγίου Θωμά με εντολή να απομακρυνθούν προς Φιλιππούπολη. Εν συνεχεία ο οικισμός καλύφθηκε με τόνους νερού και καταγράφονται εκτεταμένες ζημιές.

Από την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών και περιμετρικά σε μια έκταση άνω των 20 χιλιόμετρων, σχεδόν όλα είναι βυθισμένα στο νερό.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον οικισμό Αγία Μαρίνα, με το νερό να έχει καλύψει αποθήκες εμπορευμάτων, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ