Ελλαδα

Αντώνης Καργιώτης: «Ήταν ένας εργατικός, χαμογελαστός άνθρωπος»

Συγγενικά του πρόσωπα μιλούν στην ATHENS VOICE

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντώνης Καργιώτης: «Ήταν ένας εργατικός, χαμογελαστός άνθρωπος»
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 36χρονου έξω από το Blue Horizon ©ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ / EUROKINISSI

Ο 36χρονος Αντώνης έχασε τη ζωή του όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον πέταξαν στη θάλασσα - Τα συγγενικά του πρόσωπα μιλούν για δολοφονία και περιγράφουν στην ATHENS VOICE τι άνθρωπος ήταν

Δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν οι συγγενείς του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη τον αδιανόητο τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος τους έχασε τη ζωή του, ενώ προσπαθούσε απλώς να ανέβει στο πλοίο Blue Horizon για να επιστρέψει σπίτι του από ολιγοήμερες διακοπές.

Ο Αντώνης ήταν ένα από τα αδέρφια μιας ταλαιπωρημένης οικογένειας. Ζούσε με τις δύο αδερφές του στον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν συγγενικά του πρόσωπα στις αρχές, ο Αντώνης εργαζόταν περιστασιακά. Δεν είχε καταφέρει να βρει μια σταθερή δουλειά, πλην όμως, πήγαινε όπου τον ζητούσαν και δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα.

Ήταν ιδιαίτερα εργατικός και χαμογελαστός, ένας άνθρωπος με ευγένεια που είχε τραβήξει αρκετά στη ζωή του, μετά την απώλεια του πατέρα του πριν χρόνια, αλλά και της μητέρας του πριν από λίγο καιρό.

«Πρόκειται για έναν βιοπαλαιστή που πραγματικά δεν είχε πειράξει κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ATHENS VOICE ένας εκ των αδελφών του άτυχου Αντώνη. «Δεν είχε δημιουργήσει σε κανέναν πρόβλημα, ποτέ. Συχνά, πήγαινε στην Αθήνα να δει τους φίλους του, να ξεσκάσει. Πάντα είχε τα λεφτά του για τα ταξίδια του και φυσικά, πάντα επέστρεφε ώστε να πάει στη δουλειά του. Είμαστε συγκλονισμένοι, δεν ξέρω τι να πω. Τον σκότωσαν, αυτό το ξέρω».

Αντώνης Καργιώτης: «Ήταν ένας εργατικός, χαμογελαστός άνθρωπος»

Ο Αντώνης είχε εισιτήριο

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συγγενών αλλά και την έρευνα των στελεχών του λιμενικού, ο Αντώνης είχε αγοράσει κανονικά το εισιτήριό του και είχε επιβιβαστεί αρχικά στο πλοίο. Για άγνωστο λόγο, και αφού είχε περάσει τον έλεγχο, βγήκε τρέχοντας προς το λιμάνι, ενώ ακόμη συνεχιζόταν η επιβίβαση πεζών και οχημάτων.

Ο Αντώνης, ενώ ακόμη ο καταπέλτης ακουμπούσε στο τσιμέντο του λιμανιού και με λυμένους τους κάβους του πλοίου, φαίνεται σε οπτικό υλικό να τρέχει και να μπαίνει στο πλοίο. Δύο εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο ύπαρχος του πλοίου, τρέχουν και τον σταματούν. Το πλοίο έχει ξεκινήσει τον απόπλου του και οι δύο εργαζόμενοι σπρώχνουν με βιαιότητα τον Αντώνη προς το λιμάνι. Ο 36χρονος επιμένει και ανεβαίνει εκ νέου στον καταπέλτη που έχει ξεκινήσει και απομακρύνεται από τον τσιμεντένιο βραχίονα. Ο ύπαρχος, όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, τον σπρώχνει δυνατά και τον ρίχνει ανάμεσα στον βραχίονα του λιμανιού και τον καταπέλτη του πλοίου, στο νερό.

Η περιδίνηση από την προπέλα, ρίχνει με βιαιότητα τον 36χρονο στο τσιμέντο, ενώ στροβιλίζεται μέσα στη θάλασσα. Ο ύπαρχος φαίνεται να τον παρακολουθεί ατάραχος, ώσπου γυρίζει την πλάτη του και φεύγει σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό.

Δεν γνώριζε κολύμπι ο Αντώνης

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο 36χρονος δεν γνώριζε κολύμπι. Οι ιατροδικαστές Σωκράτης Τσαντίρης και Ηλίας Μπογιόκας διαπίστωσαν κατά την εξέταση της σορού του άτυχου άνδρα πως ο θάνατος του οφείλεται σε πνιγμό. Βρέθηκε νερό στους πνεύμονες του, κάτι που σημαίνει πως ο 36χρονος πνίγηκε και δεν πέθανε από χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο διαπιστώθηκε και φαίνεται να είναι προθανάτιο.

Επρόκειτο για ένα παιδί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν συγγενικά του πρόσωπα, το οποίο είχε κάποιες ιδιαιτερότητες· ήταν υπερκινητικός. Ωστόσο, είχε κάνει πολλά ταξίδια στην Αθήνα και ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

«Στον Άγιο Νικόλαο οι περισσότεροι κάτοικοι τον γνώριζαν», ανέφερε στην κατάθεσή της συγγενής του 36χρονου Αντώνη. «Ήταν το χαμογελαστό παιδί, ήταν βιοπαλαιστής, του είχε στοιχίσει η απώλεια της μητέρας του και τώρα έμενε με τις δύο αδερφές του».

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν ήταν καλή, πλην όμως, ουδέποτε τα αδέρφια του ή ο ίδιος είχαν απασχολήσει τις αρχές. Όλοι τους πάλευαν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα με περηφάνια. Έτσι και ο Αντώνης, ο οποίος έκανε όποια δουλειά και εάν του προσφερόταν.

H κηδεία του Αντώνη θα τελεστεί το μεσημέρι της Παρασκευής στον Άγιο Νικόλαο.

Το κατηγορητήριο εναντίον των «4» του Blue Horizon

Εις βάρος του ύπαρχου του Blue Horizon ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο. Σε βάρος του υποπλοίαρχου και του ναύτη ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.

Όσον αφορά τον καπετάνιο, ο οποίος δεν ακινητοποίησε το πλοίο αλλά συνέχισε κανονικά την πορεία του σαν να μην έχει συμβεί τίποτε, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, που επίσης είναι κακούργημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ