Ελλαδα

Βρέθηκε ζωντανός ο ένας εκ των τριών αγνοουμένων της κακοκαιρίας

Πρόκειται για τον σύζυγο της 87χρονης που βρέθηκε νεκρή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: Βρέθηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος που αγνοούνταν
© EUROKINISSI

Κακοκαιρία Daniel: Βρέθηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος που αγνοούνταν στην περιοχή Πάλτη Πηλίου

Σώος εντοπίστηκε στην περιοχή Πάλτη Πηλίου ο ηλικιωμένος που αγνοούνταν λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Πρόκειται για τον σύζυγο της 87χρονης γυναίκας που εντοπίστηκε νωρίτερα την Τετάρτη νεκρή στην ίδια περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία και η Πυροσβεστική μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τη Μαγνησία και ιδιαίτερα την περιοχή του Πηλίου. Η άτυχη ηλικιωμένη εντοπίστηκε ανάμεσα σε ένα σωρό από ξύλα, ενώ για την ανάσυρσή της επιχείρησαν 8 πυροσβέστες.

Παράλληλα, ένας άλλος ηλικιωμένος αγνοείται στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο, καθώς φέρεται να παρασύρθηκε από νερά του χειμάρρου που ανέβηκαν επικίνδυνα.

Χθες Τρίτη, ένας άνδρας στη Μαγνησία έχασε τη ζωή του όταν τοίχος του σπιτιού του υποχώρησε από το βάρος του νερού.

Κακοκαιρία Daniel - Προβλήματα σε Τρίκαλα και Μαγνησία

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται τα προβλήματα που αφήνει πίσω το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. 

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των Τρικάλων, με την κακοκαιρία Daniel να έχει δημιουργήσει εκτεταμένες καταστροφές και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους. Στα Μεγάλα Καλύβια είναι στραμμένη η προσοχή της Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι ήδη έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις στην περιοχή ενώ πλημμυρισμένοι είναι και δρόμοι μέσα στο χωριό.

Η προσπάθεια να συγκρατηθεί ο όγκος του νερού είναι σε εξέλιξη και συνεχής από χθες το βράδυ. Ήδη στήνονται αναχώματα στον επαρχιακό Μεγάλων Καλυβίων Μαγούλας όπου σημειώνονται τα περισσότερα προβλήματα.

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει με ένταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, έχει «φουσκώσει» ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα στον ορεινό όγκο σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, αλλά 36 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν με επιτυχία από το πρωί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι καθαροί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Πηνειός, Ληθαίος και Πορταϊκός ποταμός παρακολουθούνται στενά για τη στάθμη των υδάτων τους, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην πόλη και συνοικίες των Τρικάλων, με πλημμυρισμένους δρόμους και φρεάτια που δεν μπορούν να απορροφήσουν τα βρόχινα νερά. Στην πόλη δεν έλλειψαν και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες, ενώ τουλάχιστον 150 κλήσεις για βοήθεια έχει δεχθεί έως τώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, αρκετές εξ αυτών για άντληση υδάτων από υπόγεια εμπορικών καταστημάτων και κατοικιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, φαίνεται πως και αύριο η κατάσταση στη Μαγνησία θα είναι δραματική, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την Τρίτη (5/9), ημέρα που τα προβληματα από τη νεροποντή ήταν πολυάριθμα, δρόμοι διαλύθηκαν, «χείμαρροι» παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους, ποτάμια υπερχείλισαν και τα λασπόνερα «κατάπιαν» οχήματα, ενώ δύο άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους. 

Μετά τις πρώτες καταιγίδες το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε νέο κύμα, με καταιγίδες και κεραυνούς στην πρωτεύουσα. Ίδια φαινόμενα παρατηρούνται στον Πειραιά και στα νότια προάστια της Αττικής.

Συνέπεια των ισχυρών φαινόμενων είναι να έχουν προκληθεί μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σύμφωνα με την τροχαία, αυξημένη κίνηση παρατηρείται:

  • στην είσοδο της Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Αττικής Οδού
  • στην Αλεξάνδρας
  • στη Μεσογείων, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής
  • στην άνοδο της Κηφισίας, από Κατεχάκη έως το ύψος της Φιλοθέης
  • στην κάθοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου
  • στην Καλλιρόης
  • σε Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασιλίσσης Αμαλίας

Παράλληλα, σημειώνονται μικρές διακοπές ρεύματος στο Σύνταγμα λόγω πτώσης της τάσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ