Ελλαδα

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική - Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους

Μέχρι αύριο το βράδυ θα διαρκέσει η κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική
© EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κακοκαιρία Daniel: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική, στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους - Μέχρι αύριο το βράδυ θα διαρκέσει το φαινόμενο

Έφτασε στην Αττική η κακοκαιρία Daniel που σαρώνει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, καθώς αυτή την ώρα υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα

Κίνδυνο λόγω της κακοκαιρίας διατρέχουν η Φυλή, τα Λιόσια και όλες οι περιοχές στους πρόποδες της Πάρνηθας, λόγω της μεγάλης φωτιάς της 19ης Αυγούστου που έκαψε 62.000 στρέμματα. Επίσης, μεγάλο κίνδυνο διατρέχει η Μάνδρα λόγω της φωτιάς του Ιουλίου στα Δερβενοχώρια.

Έντονες θα είναι οι καταιγίδες και στην ανατολική Αττική.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αθήνα, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος που επεκτείνεται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική - Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους

Δείτε εδώ live την κίνηση στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι βροχές σημειώθηκαν και το πρωί στην Αττική, ενώ οι κατοίκοι και οι επισκέπτες των Μεθάνων και της Τροιζήνας να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 για τον περιορισμό των μετακινήσεων τους.

Από το πρωί της Τετάρτης, άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στους μεγάλους οδικούς άξονες της Αττικής, μεριμνώντας για την οδική ασφάλεια οδηγών και πεζών, εν μέσω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Κακοκαιρία Daniel: Θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ

Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς κατάστασης για τα μετεωρολογικά δεδομένα στον τόπο μας, μας έχει βάλει όλους μας σε μεγάλη πίεση είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Daniel, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες η Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τόνισε.

Όπως σημείωσε ο υπουργός η Πολιτική Προστασία είχε αποστείλει έγκαιρα από την 1η Σεπτεμβρίου, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους, σχετική προειδοποίηση και οδηγίες.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας και Στερεάς επιχειρούν 158 οχήματα, 360 πυροσβέστες, η 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ, έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις, 172 διασωστικές επιχειρήσεις από τις οποίες διασώθηκαν 417 συμπολίτες μας, ενώ έχουν σταλεί 14 μηνύματα από το 112.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε όλους να ακλουθούν για το επόμενο 24ωρο τις οδηγίες των αρχών, σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως αύριο το βράδυ, ενώ τα φαινόμενα, όπως ανέφερε, θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική.

Συνέντευξη Τύπου #κακοκαιρία #DANIEL

Πού θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας μίλησε ο μετεωρολόγος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών Διαχείρισης Κρίσεων της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Ζιακόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία και κυρίως στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, αλλά και στα δυτικά της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας τα πράγματα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης θα είναι αρκετά δύσκολα. Τα μοντέλα δίνουν 200 με 250 χιλιοστά βροχής κι όπως υπογράμμισε «ευχόμαστε να αντέξει ο κάμπος δηλαδή να μην σπάσουν φράγματα και ποτάμια».

Πρόσθεσε ότι θα έχουμε έναν τελευταίο γύρο ακόμα έως αύριο μεσημεριανές-απογευματινές ώρες όπου θα έχουμε αρκετά μεγάλης έντασης φαινόμενα.

Αύριο το πρωί έως το μεσημέρι θα έχουμε ένταση των φαινομένων στις Σποράδες και την Μαγνησία και την Σπερχειάδα. «Ο κύκλος αυτός της πρωτοφανούς κακοκαιρίας αντικειμενικά για τα μετεωρολογικά χρονικά της χώρας μας θα κλείσει αύριο το απόγευμα και γύρω στις 8 με 9 το βράδυ θα έχουμε τον επίλογο. Και το βράδυ θα έχουμε στην Αττική βροχές και καταιγίδες. Η ένταση δεν θα είναι μεγάλη αλλά η εμπειρία μας λέει ότι και με τόσα χιλιοστά δημιουργούνται μικροπροβλήματα στην Αττική» σημείωσε ο κ. Ζιακόπουλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ