Ελλαδα

Η κακοκαιρία επιμένει και στην Αττική - Πώς θα εξελιχθεί την Πέμπτη

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και κεραυνούς

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κακοκαιρία επιμένει και στην Αττική - Πώς θα εξελιχθεί την Πέμπτη
Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου - Κακοκαιρία Daniel: Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και αύριοΠέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα ακραία φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από το απόγευμα.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Πιο αναλυτικά για την Πέμπτη 07-09-2023:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας) και την βόρεια Εύβοια. Από πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες αναμένεται ένταση των φαινομένων. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία πλήττει και την Αττική

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η κακοκαιρία εξακολουθεί να πληττει και την Αττική, με σφοδρή βροχόπτωση και έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Σε ισχύ βρίσκεται προειδοποίηση μέσω του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων στις περιοχές της Κηφισιάς και του Πόρτο Ράφτη προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα κλειστή είναι η οδός Ερυμάνθου από το ύψος της υπόγειας γέφυρας της εθνική οδού Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή της Κηφισιάς, καθώς η λεωφόρος Πόρτο Ράφτη από το ύψος της οδού Μακεδονομάχων έως το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.

Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία και στην οδό Σεμιτέλου από το ύψος της βασιλίσσης Σοφίας λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Το απόγευμα, αρκετές περιοχές πλημμύρισαν, ενώ επικίνδυνες συνθήκες λόγω πλημμυρικών φαινομένων επικράτησαν ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας

Η εντονότατη καταιγίδα προκάλεσε ακόμη κυκλοφοριακό χάος, με προβλήματα στους φωτεινούς σηματοδότες, ακόμη και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Η φονική κακοκαιρία έπληξε πολλές περιοχές της χώρας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ νέο κύμα αναμένεται την Πέμπτη.

Επικίνδυνο και το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Daniel

Αύριο, Πέμπτη (7/9), αναμένεται να συνεχιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι και τις 7-8 το απόγευμα η κακοκαιρία θα επηρεάσει το Πήλιο, το ανατολικό τμήμα της Μαγνησίας, την ανατολική Λάρισα από τον Αγιόκαμπο και νοτιότερα, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, τις περιοχές, δηλαδή, απ' όπου ξεκίνησε η κακοκαιρία, τη Δευτέρα.

«Οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες ξεκινούν έναν δεύτερο κύκλο. Έναν επικίνδυνο κύκλο», υπογράμμισε ο κ. Κολυδάς.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός, ανέφερε ότι στην Αθήνα μέσα σε μία ώρα έπεσαν 50-60 τόνοι νερό ανά στρέμμα, ενώ στο κέντρο της Αθήνας 45-50 τόνοι ανά στρέμμα.

Ο κ. Αρνιακός υποστήριξε ότι τα φαινόμενα επιμένουν και αναμένεται να σταματήσουν το βράδυ της Πέμπτης. Αύριο, ωστόσο, αναμένονται στις περιοχές της Θεσσαλίας, Σποράδες, Βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα και Ανατολική Πελοπόννησο.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπκές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως το πρωί, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις δυτικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και τοπικά στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ