Ελλαδα

Τρίτος νεκρός στην Καρδίτσα από τη φονική κακοκαιρία

Είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε τρίτος νεκρός
© EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε τρίτος νεκρός στην Καρδίτσα - Είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του 

Νεκρός εντοπίστηκε ένας ακόμη άνδρας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, πριν από λίγο στην περιοχή Ελληνόπυργος της Καρδίτσας.

Πρόκειται για έναν 82χρονο άνδρα, ο οποίος είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητο του από τα ορμητικά νερά και εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό.

Πυροσβέστες από το Μουζάκι, εντόπισαν το όχημα και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν με ιδιαίτερη δυσκολία. Δυστυχώς όμως, ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός.

Πρόκειται για το τρίτο θύμα της φονικής κακοκαιρίας που χτυπά τη χώρα τις δύο τελευταίες ημέρες. Αρχικά είχε βρεθεί νεκρός ένας κτηνοτρόφος στον Βόλο και νωρίτερα σήμερα, είχε βρεθεί νεκρή μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή της Πάλτσης.

Υπενθυμίζεται πως η πυροσβεστική υπηρεσία αναζητά τρία άτομα, δύο ανθρώπους πάλι στην περιοχή της Πάλτσης καθώς και έναν ακόμη κτηνοτρόφο που φέρεται να παρασύρθηκε με το όχημα του στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης.

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε ο Θεσσαλικός κάμπος

Το meteo έδωσε στη δημοσιότητα απίστευτες εικόνες από δορυφόρο, που αποτυπώνουν το τεράστιο μέγεθος της ακραίας κακοκαιρίας Daniel στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Τα δορυφορικά δεδομένα που παρουσιάζονται σε εικόνα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας να έχει πλημμυρίσει εξαιτίας των νερών της κακοκαιρίας Daniel.
Το meteo παρατηρεί ότι «ακόμη και περιοχές όπου δεν σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής έχουν κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, τα οποία κατεβαίνουν ορμητικά σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ορεινά της Πίνδου».

Στον χάρτη που δημοσιεύει το meteo φαίνονται με γαλάζιο χρώμα οι περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

Τρίτος νεκρός στην Καρδίτσα από τη φονική κακοκαιρία

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ