Ελλαδα

Εγκλωβισμένα 100 άτομα από την κακοκαιρία στο Σωτήριο Λάρισας

Δραματική έκκληση από τους κατοίκους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμυρισμένα χωράφια στη Λάρισα
© onlarissa.gr

Κακοκαιρία Daniel - Λάρισα: Εγκλωβισμός ατόμων στο Σωτήριο - Έκκληση των κατοίκων της περιοχής

Εγκλωβισμένοι στο χωριό Σωτήριο στα όρια Λάρισας και Μαγνησίας παραμένουν 100 κάτοικοι, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους. Μετά την υπερχείλιση των ρεμάτων από την κακοκαιρία Daniel, έχουν πλημμυρίσει τα πάντα στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για τον άμεσο απεγκλωβισμό τους. Νωρίτερα, αγρότες που διαθέτουν τρακτέρ και μηχανήματα έργου, προσπάθησαν και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν αρκετά άτομα. 

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ο ποταμός Ενιπέας στα Φάρσαλα έχει υπερχειλήσει, καθώς οι ποσότητες νερού που έρχονται από τα ορεινά της Σκοπιάς είναι πρωτοφανείς. Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την εκκένωση της Υπέρειας, στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία και στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ μεταξύ των χωριών Νέας Λεύκης και Νέων Καρυών, ενώ από το βράδυ αγνοείται ένας νεαρός βοσκός. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο βοσκός ζούσε σε τροχοβίλα στην περιοχή. Στα συγκεκριμένα χωριά, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα καθώς και άλλες επιχειρήσεις όπως τυροκομεία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Φαρσάλων, Αγιάς και Κιλελέρ

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αιτήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, την κήρυξη όλων των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση των συνεπειών του πρωτοφανούς για τη χώρα ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ