Ελλαδα

Πογκρόμ στην Κύπρο = Συναγερμός στην Ελλάδα

Απαιτείται επαγρύπνηση σε όλη την Ευρώπη — αλλά όχι μόνο επαγρύπνηση

kyriakos_1.jpg
Κυριάκος Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πογκρόμ στην Κύπρο = Συναγερμός στην Ελλάδα
H εικόνα είναι φτιαγμένη με το πρόγραμμα ΤΝ Tome.

Κύπρος: Το πογκρόμ μεταναστών από οπλίσμένους φασίστες πρέπει να ηχήσει ηχηρά στα αυτιά όλων και ειδικότερα της Ελλάδας.

Το πογκρόμ των μεταναστών στην Κύπρο από τους οπλισμένους φασίστες πρέπει να ηχήσει ΚΑΛΑ και στα δικά μας αυτιά. Στην Κύπρο, όπως όμως και στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν αγέλες πανέτοιμες και αποφασισμένες να κάψουν, να ξυλοκοπήσουν, να διαλύσουν, να σκοτώσουν, και εντέλει να ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ μια ολόκληρη χώρα: αυτός είναι ο αντικειμενικός τους στόχος. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι πιστεύει και το κράτος κάτι τέτοιο. Όπως επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχει τη βούληση αυτή τη στιγμή να κάνει κάτι γι’ αυτό — δηλαδή: να λειτουργήσει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ. Είμαι όμως σίγουρος γι’ αυτό που μόλις είπα: τα «επεισόδια» αυτά, οι καθ’ ημάς Νύχτες των Κρυστάλλων, δεν είναι πράγματα που περνούν έτσι απλά, δεν είναι πράγματα που ξεχνιούνται. Αντιθέτως, ΠΑΝΤΑ είναι προάγγελοι εθνικών καταστροφών.

Απαιτείται επαγρύπνηση, προφανώς. Αλλά όχι μόνο επαγρύπνηση. Οι οργανωμένες ομάδες φασιστών, νεοναζί, χούλιγκαν, μπράβων της νύχτας, κακοποιών στοιχείων και λοιπών —όλων αυτών των υποκειμένων που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παρόμοιο και στη χώρα μας— είναι γνωστές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όπως γνωστές είναι και οι πηγές και οι οδοί χρηματοδότησής τους. Όπως γνωστό είναι και ποιον υποστηρίζουν στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και ενάμιση χρόνο στην ήπειρό μας, διαλύοντας την ευημερία μας και υποθηκεύοντας το μέλλον μας. (Ναι: τη ΡΩΣΙΑ υποστηρίζουν, όλοι τους. «Ένα βενζινάδικο που το διευθύνει μια μαφία μεταμφιεσμένη σε χώρα», κατά τον σαφή ορισμό του εκλιπόντος γερουσιαστού Τζον Μακέιν. Και, ναι, μόνο τυχαίο δεν θεωρούμε ότι ακριβώς στην Κύπρο, μια χώρα που η Ρωσία θεωρεί δικό της λιμάνι, έγιναν τα αίσχη που έγιναν).

Η ΕΥΠ, όπως διαβάζουμε στο σάιτ της, «μεριμνά για την ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων», και κάθε πολίτης χαίρεται για την πραγματικά επωφελή δράση της. Όμως η ασφάλεια της χώρας δεν κινδυνεύει μόνο από κάποιον εξωτερικό εχθρό. Και εν πάση περιπτώσει, σε έναν πόλεμο (που ευτυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα) τον κύριο ρόλο θα τον παίξουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, που είναι ισχυρές και κάθε χρόνο ισχυροποιούνται ακόμη περισσότερο — και πολύ καλά κάνουν. Τουναντίον: η ασφάλεια της χώρας, και η ΟΥΣΙΑ της ασφάλειας, που είναι η ελευθερία, διασαλεύεται όταν πίσω από τη γωνία άνθρωποι μηδενικού ενδιαφέροντος για τον πολιτισμό εξυφαίνουν —υποκινούμενοι από ξένους, από πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας— σχέδια βίας και αίματος, με στόχο συνήθως τούς πιο ευάλωτους. Η ασφάλεια της χώρας υπονομεύεται όταν δεν νιώθουμε ασφαλείς.

Χρειαζόμαστε ένα κράτος με πυγμή, αφενός, και με βούληση αφετέρου να την επιδεικνύει. Και ένα κράτος επιδεικνύει τη δύναμή του όταν τσακίζει την ανομία. Οι πολίτες έχουν απαράγραπτο δικαίωμα να ζουν σε περιβάλλον ασφάλειας — απόλυτης ασφάλειας: τόσο του παρόντος τους (θέλω να πηγαίνω στη δουλειά μου, στο σχολείο μου, στη σχολή μου, στη διασκέδασή μου χωρίς να κοιτάζω πίσω από την πλάτη μου, χωρίς να φοβάμαι πως θα φάω ξύλο, πως θα με βιάσουν, πως θα με κλέψουν, πως θα μου κάψουν το μαγαζί), όσο και του μέλλοντός τους (θέλω να ξέρω ότι κανείς δεν θα επιβουλευθεί την προσωπική μου ευτυχία, που με κόπο απέκτησα και που εκχώρησα κατά 100% στο κράτος να τη διασφαλίσει σε εμένα και στα παιδιά μου). Και θέλω να ξέρω πως όλα αυτά ισχύουν για όποιον ζει από τη μέσα μεριά των συνόρων της πατρίδας μου. Όχι «μόνο» για ανθρωπιστικούς, ηθικούς και δημοκρατικούς λόγους — που είναι προφανείς. Αλλά και γιατί όταν δεν ισχύουν για όλους αυτά, η πατρίδα κινδυνεύει.

Οι λογής πυρήνες βίας πρέπει να διαλυθούν σήμερα, ΠΡΙΝ την αφήσουν να ξεχυθεί στους δρόμους. Στα πογκρόμ, ΠΡΙΝ ακόμη γίνουν, πρέπει να απαντήσουμε με σκούπα. Τρίξτε τους τα δόντια, έχετε κάθε δικαίωμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ