Ελλαδα

Άρωμα «Greek Mafia» πίσω από την απόπειρα εμπρησμού βενζινάδικου στον Βόλο

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον εντολέα του χτυπήματος

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνελήφθη 20χρονος στη Λ. Σχιστού να τρέχει με 200 χλμ
(φωτογραφία αρχείου) © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Βόλος: Απόπειρα εμπρησμού βενζινάδικου με άρωμα «Greek Mafia» - Οι δύο συλληφθέντες και η έρευνα για τον φυσικό αυτουργό

Σε χτύπημα της Ελληνικής Μαφίας αποδίδουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου την απόπειρα εμπρησμού σε πρατήριο καυσίμων στον Βόλο. Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν είναι ένας αστυνομικός σε διαθεσιμότητα και ένας φοιτητής, και έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών αφού το παρελθόν τους εξετάζεται εξονυχιστικά. Όχι τόσο του αστυνομικού, ο οποίος είναι γνωστός στους συναδέλφους του μια και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για σοβαρό αδίκημα, όσο κυρίως για τον 22χρονο.

Ο νεαρός φοιτητής, μαζί με τον συνεργό του, φέρεται να προσπάθησε να πυρπολήσει ένα βενζινάδικο στην οδό Λαρίσης τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τη χρήση τεσσάρων μπιτονιών βενζίνης και φωτοβολίδων. Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν από περιπολία αστυνομικών να κινούνται ύποπτα. Είχαν παρκάρει το όχημα τους κοντά στο πρατήριο καυσίμων και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω με τους εμπρηστικούς μηχανισμούς στα χέρια. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δυο τους είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί ο 22χρονος φοιτητής από φίλο του από την Αθήνα.

Τα τέσσερα μπιτόνια περιείχαν περίπου 20 λίτρα βενζίνης, ενώ στα χέρια τους κρατούσαν φωτοβολίδες, ένα σιδερένιο φρεάτιο ύδρευσης –το οποίο προφανώς θα πετούσαν προς την τζαμαρία του πρατηρίου για να τη σπάσουν και να ρίξουν μέσα το εύφλεκτο υγρό–, έναν λοστό, ένα γκλομπ, έναν αναδιπλούμενο σουγιά, μια κουκούλα full face και γάντια.

Στην κατοχή του 32χρονου αστυνομικού εντοπίστηκε μια πλαστή ταυτότητα, προκειμένου να αναγνωριστεί σε έναν τυχαίο έλεγχο, ενώ στο σπίτι του 22χρονου φοιτητή στην Αθήνα εντοπίστηκε όπλο το οποίο κατασχέθηκε και εξετάζεται τώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας. Οι ίδιοι κατά την εξέταση τους από αστυνομικούς, τήρησαν σιγήν ιχθύος αρνούμενοι να απαντήσουν στην οποιαδήποτε ερώτηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Βόλου.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής εμπρηστικών υλών, απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, κατοχής φωτοβολίδων, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας. Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν το πρωί της Δευτέρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της εμπρηστικής επίθεσης

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, είχαν ασχοληθεί ξανά με το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων στον Βόλο τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να το πυρπολήσουν, προκαλώντας ζημιές σε μια από τις αντλίες. Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς τότε, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου είχε αναφέρει πως δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή για την επίθεση, αφού δεν είχε με κανένα προστριβές. Αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με την αποκαλούμενη «Greek Mafia». Όμως η νέα, δεύτερη επίθεση, δείχνει ξεκάθαρα στους αστυνομικούς πως κάτι υπάρχει που ο πρατηριούχος καυσίμων φοβάται να αποκαλύψει.

Η δράση της «Ελληνικής Μαφίας» έχει ξεφύγει εδώ και αρκετά χρόνια από τα στενά όρια της Αττικής και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου την τουριστική σεζόν και στην ηπειρωτική Ελλάδα σε σταθερή βάση. Η παράνομη διακίνηση πετρελαιοειδών, η διακίνηση γυναικών, όπλων και ναρκωτικών, αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων της και όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, τα μέλη της δεν διστάζουν να πυρπολούν επιχειρήσεις, να τοποθετούν βόμβες ακόμη και να δολοφονούν όσους αρνούνται να συνεργαστούν ή πάνε να τους «ρίξουν στη μοιρασιά».

Αυτό πάντως που προσπαθούν οι αστυνομικοί είναι να εντοπίσουν από τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων τους ανθρώπους που έδωσαν την εντολή για το χτύπημα. Έχει ήδη κατατεθεί αίτημα από τις αστυνομικές αρχές στη δικαιοσύνη προκειμένου να προχωρήσουν σε άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των δραστών, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη των ηθικών αυτουργών.

Διαβάστε επίσης »»» Greek Mafia: Η ακτινογραφία του Οργανωμένου Εγκλήματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ