Ελλαδα

Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους σε Αττική και Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους σε Αττική και Θεσσαλονίκη
ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Οπαδική βία: Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Μία σύλληψη

Σε συνέχεια των πρόσφατων δεσμεύσεων και εξαγγελιών από πλευράς της Πολιτείας, η Ελληνική Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταστολή της οπαδικής βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης το διάστημα από 22 έως 23 Αυγούστου έρευνες σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν στην Αττική, σε Άγιο Δημήτριο, Ηλιούπολη, Κυψέλη, Εξάρχεια και Ίλιον καθώς και στη Θεσσαλονίκη σε Χαριλάου και Ασβεστοχώρι σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατέσχεσε μεταλλικά αντικείμενα, όπως στειλιάρια, ενώ συνελήφθη και ο πρόεδρος του σωματείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται παράλληλα με την πρόσφατη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία, τρεις ημεδαποί, 19, 16 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας.

Η Πολιτεία, όπως, σημειώνουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει δεσμευθεί να επανεξετάσει το πλέγμα των πολιτικών της που αφορούν συνολικά την αθλητική βία, όπως και ήδη κάνει.

H ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιεί πολυεπίπεδα το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και καταστολής.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργήθηκαν το διάστημα από 22 έως 23 Αυγούστου 2023 έρευνες σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν στην Αττική σε Άγιο Δημήτριο, Ηλιούπολη, Κυψέλη, Εξάρχεια και Ίλιον καθώς και στη Θεσσαλονίκη σε Χαριλάου και Ασβεστοχώρι σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα:
-στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 3 γραφεία συνδέσμων ποδοσφαιρικών ομάδων, σε ένα εκ των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 μεταλλικά επιμήκη αντικείμενα μήκους 90 έως 110 εκατοστά (στυλιάρια),22 ξύλινα επιμήκη αντικείμενα μήκους 70 έως 100 εκατοστά (στυλιάρια) καθώς και 4 συσκευές εκτόξευσης πιπεριού.

Ο πρόεδρος του σωματείου και κάτοχος των κλειδιών εισόδου συνελήφθη για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας και του νόμου για τα όπλα, ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

-στην Αττική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6 έλεγχοι σε γραφεία συνδέσμων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Για όλες τις περιπτώσεις ελέγχεται η νομιμότητα της λειτουργίας των ανωτέρω χώρων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ