- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έκρηξη» φωτιάς έφερε αναζωπύρωση στην Πάρνηθα
Δίνεται μάχη να μην περάσει στους Θρακομακεδόνες
Πάρνηθα: «Έκρηξη» φωτιάς έφερε αναζωπύρωση - Δίνεται μάχη να μην περάσει στους Θρακομακεδόνες
Μαίνεται ακόμα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο που καίει στην Πάρνηθα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να συνδράμουν και τα εναέρια μέσα.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυρσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως συνέβη αναζωπύρωση τα ξημερώματα στην Πάρνηθα, όπου και παρατηρήθηκε το «φαινόμενο της καμινάδας». Εξήγησε, δε, πως πρόκειται για «έκρηξη» φωτιάς που είχε ως αποτέλεσμα οι φλόγες να φουντώσουν. Αυτή η «έκρηξη» σημειώθηκε σε χαράδρα στις 03.20 την ώρα που στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς και ο αέρας ήταν πολύ έντονος. Τόνισε, μάλιστα, πως από τις 10.00 ξεκινούν και πάλι πολύ ισχυροί άνεμοι (6-7 μποφόρ).
Ως προς τους Θρακομακεδόνες, ο Γιάννης Αρτοποιός ξεκαθάρισε πως η φωτιά δεν έχει φτάσει στην περιοχή ενώ υπογράμμισε πως έχει φτιαχτεί ζώνη ανάσχεσης ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους.
Ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2 πέρασε το πρωί της Τετάρτης από την Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς.
Δείτε την εικόνα:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελέγχεται αν ανήκουν στον 34χρονο δύτη - Αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Τι πρέπει να προσέξετε
Ιστορικές αναφορές για τον καιρό
Οργισμένη ανακοίνωση από τον Δήμο
Σε ποιες περιοχές η παρέλαση θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση
Συμβουλές από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
«Οι τυχεροί και οι άτυχοι της παρέλασης» - Η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Μέχρι πότε είναι η νέα προθεσμία
Αναλυτικά τι θα ισχύσει και ποιες ώρες
Έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται στην Αθήνα το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.