- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος στα Χανιά: Ερευνώνται καταγγελίες εμπορίας βρεφών σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
Προσήχθησαν δύο γιατροί - «Φύλλο και φτερό» έχει κάνει η Αστυνομία το κέντρο και οικίες υπόπτων
Χανιά: Κύκλωμα εμπορίας βρεφών φέρεται να λειτουργούσε σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
Στην προσαγωγή δύο γιατρών προχώρησαν σήμερα (08/08) οι αρχές στα Χανιά μετά από έρευνα σχετικά με καταγγελίες για παράνομες ενέργειες σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση που πιθανώς αφορά κύκλωμα εμπορίας βρεφών, με προεκτάσεις σε όλη τη χώρα και πιθανόν και στο εξωτερικό. Ο ένας από τους δύο προσαχθέντες γιατρούς είναι ο ιδιοκτήτης του κέντρου και ο άλλος είναι συνεργάτης του.
Αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι υπήρξαν καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες και υποθέσεις με παρένθετες μητέρες, αλλά και για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθούνταν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Πρόκειται για κέντρο που επισκέπτονται ζευγάρια όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και όλη την Ελλάδα, την Τουρκία, τα Βαλκάνια και άλλες χώρες, τα οποία ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί. Η φήμη του, δηλαδή, ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και οι καταγγελίες εξετάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανιών ερευνά την υπόθεση εδώ και μήνες, ενώ συνδρομή παρέχει και το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα.
Έρχονται και άλλες προσαγωγές
Μέχρι στιγμής, έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία και ότι θα υπάρξουν αρκετές προσαγωγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν γίνει και προσαγωγές ατόμων που σχετίζονται εργασιακά με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων έχουν προσαχθεί για ανάκριση αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή δικηγόρου και συμβολαιογράφου στο κύκλωμα.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων από τα ιατρεία και τα σπίτια των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.