Ελλαδα

Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair και 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού στην Κύπρο

Για τη φωτιά στα ορεινά της επαρχίας Λεμεσού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Canadair
Canadair © EUROKINISSI

Φωτιές Κύπρος: Δύο Canadair και 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού στέλνει η Ελλάδα - Σε ύφεση η φωτιά στα ορεινά της επαρχίας Λεμεσού

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 έχουν αναχωρήσει από τη χώρα μας προς την Κύπρο, μετά το αίτημα που υπέβαλαν οι κυπριακές Αρχές, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής στην αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στα ορεινά της Επαρχίας Λεμεσού. Να σημειωθεί πάντως ότι αυτή την ώρα η φωτιά στην περιοχή Άλασσα της Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Επιπροσθέτως, η Ελλάδα θα αποστείλει στην Κύπρο 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού, επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Τα δύο Canadair CL-415 αναμένεται να επιχειρήσουν εντός της ημέρας. Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη τα οποία είναι ενταγμένα στην Ευρωπαϊκή Δεξαμενή Πολιτικής Προστασίας (ECPP).

«Η μέθοδος αντιπύρ» και όχι κάποιο ύποπτο όχημα διευκρινίζουν οι αρμόδιοι για βίντεο που αναρτήθηκε

Νωρίτερα στην ημέρα, αίσθηση είχε προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε ένα όχημα να κινείται στην περιοχή της ορεινής Λεμεσού, αφήνοντας πίσω του φωτιές. Ωστόσο, οι αρμόδιοι διευκρίνισαν ότι πρόκειται για όχημα του Τμήματος Δασών που επιχειρεί αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με «μέθοδο αντιπύρ».

Σημειώνεται ότι η ελληνική συνδρομή στην Κύπρο έρχεται λίγες μέρες μετά την άμεση συνδρομή που παρείχε η Κύπρος με δύο αεροσκάφη τύπου Air-Tractor προς τη χώρα μας, που πλήττονταν από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές. 

Νωρίτερα ο επρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής ανήρτησε πως επιχειρείται η κατάσβεση όλων των ενεργών εστιών. 

Για προληπτικούς λόγους, χθες εκκενώθηκαν τα χωριά Αψιού και Μαθικολώνη από την Πολιτική Άμυνα και την Αστυνομία, ενώ έκλεισαν και κάποιοι δρόμοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.