Ελλαδα

Ο Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία πέρασε παράνομα τα σύνορα - Συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές

Βουλγαρική πρεσβεία: «Λυπηρή και παράνομη η συμπεριφορά του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία προσπάθησε να διαφύγει - Συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές - Καταδικάζει την ενέργειά του η πρεσβεία.
Ο 35χρονος που κατέβασε την ελληνική σημαία προσπάθησε να περάσει χωρίς πινακίδες από τον συνοριακό σταθμό της Εξοχής © ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία προσπάθησε να διαφύγει - Συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές - Καταδικάζει την ενέργειά του η πρεσβεία.

Οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, τον 35χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, που έφυγε παράνομα από τη χώρα μας παρά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλει οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, όταν το απόγευμα της Παρασκευής κατέβασε την ελληνική σημαία στον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και στη θέση της σήκωσε τη βουλγαρική.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές ότι ο 35χρονος είχε κατεβάσει την ελληνική σημεία και είχε ανεβάσει τη σημαία της Βουλγαρίας. Λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα, ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, έβρισε τους λιμενικούς και φώναζε συνθήματα.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Οι εισαγγελικές αρχές τού απήγγειλαν, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες προσβολής εθνικών συμβόλων και αντίστασης κατά της αρχής, του όρισαν τακτική δικάσιμο και τον άφησαν ελεύθερο. Ωστόσο, του αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματός του και του απαγόρευσαν την έξοδο από την Ελλάδα έως ότου γίνει το δικαστήριο.

Σήμερα το μεσημέρι ο 35χρονος Βούλγαρος μετακινήθηκε με το αυτοκίνητό του στη Δράμα και προσπάθησε να περάσει χωρίς πινακίδες από το συνοριακό σταθμό της Εξοχής. Οι αστυνομικοί τον εμπόδισαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ο ίδιος όμως ανέπτυξε ταχύτητα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και πέρασε. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές τον καταδίωξαν μέχρι το βουλγαρικό συνοριακό φυλάκιο. Ο 35χρονος άντρας έσπασε κι εκεί την προστατευτική μπάρα και εισήλθε στο βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το αυτοκίνητό του.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας έχει συντάξει δικογραφία σε βάρος του 35χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της φθοράς δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μία φορά τις ελληνικές αρχές με ανάλογο περιστατικό.

Βουλγαρική πρεσβεία: Λυπηρή και παράνομη η συμπεριφορά του 35χρονου

Η πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα καταδικάζει την ενέργεια του 35χρονου Βούλγαρου, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής κατέβασε την ελληνική σημασία στον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και στη θέση της σήκωσε τη βουλγαρική.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλγαρική πρεσβεία χαρακτηρίζει «παράνομη» και λυπηρή τη συμπεριφορά του 35χρονου και σε πλήρη ασυμφωνία με τις άριστες σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας ως δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημερώνει πως οι βουλγαρικές αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν μόλις πέρασε τη συνοριακή διάβαση και τον ανέκριναν. Μετά τη διενέργεια της αστυνομικής ανάκρισης αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή πιθανών περαιτέρω αστυνομικών ή άλλων διαδικασιών, σημειώνει.

Περαιτέρω, επισημαίνει πως ο 35χρονος αψήφησε τους όρους που του επεβλήθησαν από τις ελληνικές αρχές και ταξίδεψε με αυτοκίνητο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Τέλος, η βουλγαρική πρεσβεία σημειώνει ότι ο εν λόγω άνδρας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν στη Βουλγαρία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ