Ελλαδα

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Λάρισα: «Αν είχε αργήσει 5 λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει»

Τι δήλωσε ο Γ. Καλλιακμάνης για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kακοποίηση γυναίκας
© Unsplash Plus

Ξυλοδαρμός Λάρισα: Σε άσχημη κατάσταση η αστυνομικός που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με τον Γ. Καλλιακμάνη

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού γυναίκας αστυνομικού από τον σύζυγό της στη Λάρισα.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, δήλωσε στον ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα ότι το θύμα είναι σε άσχημη κατάσταση.

«Ποιος το περίμενε ότι η χειρότερη υπόθεση που είχε η Λάρισα θα αφορούσε θύμα γυναίκα αστυνομικό; Κανείς. Ο άνθρωπος αυτός προφανώς είχε ένστικτα μέσα του που τα έκρυβε, δεν ξέρω αν τα είχε βγάλει και πιο πριν. Είχε κάποια στοιχεία, είχε δείξει κάποια στοιχεία πιο πριν, επιθετικότητας, όμως με τον τρόπο που λειτούργησε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, φάνηκε ότι είχε δολοφονικά ένστικτα, ήθελε να σκοτώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιακμάνης.

«Τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει. Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, η οποία έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περιοίκους, θα την είχε σκοτώσει με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, τη χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει», πρόσθεσε.

«Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σημασία αν είναι αστυνομικός, αν είναι πυροσβέστης, αν είναι πολίτης απλός, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά κάποιων απέναντι στο γυναικείο φύλο που θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους. Γιατί η συγκεκριμένη αξιωματικός της αστυνομίας τού είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και κατόπιν του είπε ότι είδε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και να χωρίσουν οριστικά. Αυτός δεν μπόρεσε να αποδεχτεί αυτό και ήθελε ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή, "δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας". Αυτή είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που είτε είναι από πατριαρχικές οικογένειες είτε γιατί έχουν μια άλλη άποψη για το άλλο φύλο και την εκφράζουν με αυτή την βάναυση επιθετικότητα», τόνισε.

«Η Λάρισα έχει το πιο επανδρωμένο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας. 18 αστυνομικοί υπηρετούν στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα, το οποίο δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα και χειρίζεται πολλές υποθέσεις. Δύο ψυχολόγοι της αστυνομίας βρίσκονται εκεί και παρέχουν βοήθεια σε όποια γυναίκα χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για όσα υπέστη η συνάδελφός του.

Επικοινώνησε με την αστυνομικό ο Γιάννης Οικονόμου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στην αστυνόμο Α΄, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Ταυτόχρονα, της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στην πορεία της αποθεραπείας της.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της αστυνόμου Α΄.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Διαθέτουμε πια το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Συγκλονισμένος ο δήμαρχος Λάρισας

Συγκλονισμένος δηλώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, από το περιστατικό έμφυλης βίας με θύμα μια 42χρονη αστυνομικό και δράστη τον σύζυγο της.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων καλεί όλα τα θύματα της έμφυλης βίας να σπάσουν τη σιωπή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το πρόσφατο θλιβερό περιστατικό κακοποίησης συζύγου και μητέρας στη Λάρισα μάς έχει συγκλονίσει όλους. Από τα αρμόδια στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου ενημερώθηκα πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας παρουσιάζουν αύξηση και στη Λάρισα».

«Η απάντηση μας είναι πως κανείς δεν είναι μόνος. Ο δήμος Λαρισαίων, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και πολλές εθελοντικές οργανώσεις, προσφέρουν στήριξη στις γυναίκες που βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Σπάστε τη σιωπή. Είμαστε εδώ! Μιλήστε, μπορούμε να βοηθήσουμε. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. Κανείς δεν χρειάζεται να υπομένει. Είμαστε εδώ».

Το χρονικό

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η επίθεση στην 43χρονη από τον σύζυγό της έγινε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του ζευγαριού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομικός τού είχε ζητήσει να τερματίσουν τον γάμο τους, κατά τον οποίο είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά. Γείτονες που άκουσαν τις φωνές ειδοποίησαν τις αρχές, με τον δράστη να συλλαμβάνεται και τη γυναίκα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Όσο για τον θύτη, οι εισαγγελικές αρχές τον παρέπεμψαν για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η κράτησή του συνεχίζεται, ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Πληροφορίες τόσο από το onlarissa.gr, αλλά και από το newsit.gr αναφέρουν ότι ο σύζυγος της 43χρονης αστυνομικού είχε και στο παρελθόν κακοποιητική συμπεριφορά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που είχε χειροδικήσει. Παλαιότερα, η γυναίκα είχε προσφύγει στις αρχές κάνοντας μήνυση στον σύζυγό της για απειλές.

«Η κοπέλα είναι σε άθλια κατάσταση. Τη χτυπούσε με μανία με τα χέρια, στο πρόσωπο. Της έχει σπάσει τα δόντια, το σαγόνι, ενώ φέρει και εσωτερικά τραύματα στα όργανα της. Έχει παραμορφωθεί από το ξύλο. Δεν αναγνωρίζεται. Είναι απορίας άξιον πώς ζει», περιγράφουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ