Ελλαδα

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Εργαζόμαστε για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών»

Όσα είπε για το άνοιγμα των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή-Δ. Μιχαηλίδου
Βουλή-Δ. Μιχαηλίδου © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι δήλωσε σε συνέντευξη της στο MEGA η υφυπουργός Παιδείας - Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία - Πώς θα καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο MEGA για την προσπάθεια του υπουργείου να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας πως στόχος είναι να αυξηθούν οι προσλήψεις μόνιμων καθηγητών.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όσα είπε για το άνοιγμα των σχολείων και τα σχολικά βιβλία

Ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες. Ανέφερε επίσης πως τα σχολικά βιβλία θα είναι στα χέρια των μαθητών από την πρώτη ημέρα που θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι, καθώς θα έχουν ήδη παραδοθεί από τα τέλη Ιουνίου στα δημοτικά σχολεία, από τις αρχές Ιουλίου στα Λύκεια.  Αυτή την περίοδο δρομολογείται η παράδοση των βιβλίων στα Γυμνάσια.

Υφυπουργός Παιδείας: Δέσμευση για περισσότερους μόνιμους καθηγητές

Στη συνέχεια η υφυπουργός Παιδείας τόνισε την ανάγκη κάλυψης των κενών από εκπαιδευτικούς για την οποία εργάζεται το Υπουργείο. «Χρειάζεται να δούμε τώρα με την αξιολόγηση να ολοκληρωθούν κάποια στάδια ώστε στην αρχή του χρόνου στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να ξεκινήσουμε με όλους τους καθηγητές μας. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να δούμε τις θέσεις, ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν λίγο νωρίτερα, να δούμε τα κενά και να στείλουμε αναπληρωτές. Δέσμευσή μας είναι να γίνονται όσο λιγότεροι οι αναπληρωτές και τα σχολεία μας να έχουν μόνιμους καθηγητές», δήλωσε.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι ανέφερε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι μέχρι και σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι πολυδιασπασμένοι, καθώς οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμού υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ οι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο υπουργείο Εσωτερικών. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία πολιτική για την προσχολική εκπαίδευση», είπε. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου, το υπουργείο Παιδείας έχοντας ως στόχο να ενισχύσει τη θέση της μητέρας στην αγορά εργασία τριπλασιάζει τις θέσεις του προγράμματος που αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όπως δήλωσε άλλωστε «Μία τέτοια απόφαση θα συμβάλλει και στην ένταξη του παιδιού σε ένα οργανωμένο περιβάλλον».

Υφυπουργός Παιδείας:Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για βοήθεια στο κόστος των σχολικών ειδών

Ακόμη, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης εξετάζουν το ενδεχόμενο να βοηθήσουν τα νοικοκυριά σχετικά με το κόστος των σχολικών ειδών.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλήνιων Εξετάσεων σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου συνεχάρη τους μαθητές για τη μεγάλη τους προσπάθεια και τόνισε πως το σχολείο δεν είναι μόνο οι Πανελλήνιες, αλλά μία διαδικασία στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται. «Το πανεπιστήμιο είναι οι σπουδές, αλλά είναι και οι παρέες, είναι οι νέοι φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα, είναι τα ταξίδια στους τόπους των φίλων μας, είναι το διάβασμα, οι γνώσεις, είναι τα πάντα γύρω από αυτό. Εύχομαι να το χαρούν και να το γευτούν», είπε η κυρία Μιχαηλίδου στους μελλοντικούς φοιτητές.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη της Δόμνας Μιχαηλίδου:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cucp3jnsxys9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ