Ελλαδα

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελληνίων

Άνοιξε η πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr - Οι υποψήφιοι ενημερώνονται και με SMS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές διαβάζουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων μετά την ανακοίνωση των βάσεων
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βάσεις Πανελληνίων 2023: Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο - Άνοιξε η πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr - Οι υποψήφιοι ενημερώνονται και με SMS

Ακριβώς στις 10:30 το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, δίνοντας, έτσι, τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες.

Πλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr,

Εκεί, πληκτρολογείται τα εξής:

  • τον οκταψήφιο κωδικό σας και
  • Τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο τις βάσεις, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής τους.

Τέλος, παραδοσιακά, οι λίστες με τις βάσεις αναρτώνται και στα λύκεια όλης της χώρας.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις στο results.it.minedu.gov.gr

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελληνίων

Βάσεις Πανελληνίων 2023: Το μήνυμα του Κυριάκου Πιερρακάκη

Τα σημερινά αποτελέσματα να αποτελέσουν την αρχή μιας πολύ μεγάλης διαδρομής, που θα οδηγήσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, ευχήθηκε προς τους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Τα αποτελέσματα μπορεί να δικαιώσουν τις προσπάθειές σας ή να μη φανούν αντάξια των προσδοκιών σας. Σε κάθε περίπτωση, δεν κρίνονται όλα σήμερα. Αυτό δεν είναι παρά μόνο ένα από τα πολλά επεισόδια της ζωής που έχετε μπροστά σας», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ