- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για τις ζημιές στη Ρόδο ώστε να τρέξουν οι αποζημιώσεις
Εργασίες αποκατάστασης του ρεύματος
Φωτιά στη Ρόδο: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για τις ζημιές στο νησί ώστε να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις
Ξεκίνησα σήμερα οι αυτοψίες των πραγματογνωμόνων μηχανικών για την αποτίμηση των ζημιών που έχει προκαλέσει σε κτίρια η φωτιά στη Ρόδο, ώστε να δρομολογηθεί η χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Το πρωί έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύσκεψη για την κατανομή των περιοχών ευθύνης ανάμεσα στα συνεργεία, ενώ στις αγροτικές περιοχές οι αυτοψίες γίνονται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή πυρόπληκτων καλλιεργειών.
Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση της αδιάλειπτης ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το νησί, με στόχο να έχουν λυθεί όλα τα πρόβληματα στον κύριο κορμό μεταφοράς ρεύματος έως το βράδυ της Τετάρτης και στις διακλαδώσεις έως το βράδυ της Πέμπτης.
Ρόδος: Η φωτιά κατέστρεψε πάνω από 110 στύλους και τρεις υποσταθμούς
Έμφαση δίνεται σε παραθαλάσσιους οικισμούς και τουριστικά θέρετρα στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου σε πολλές περιπτώσεις πλησίασαν οι φλόγες τις προηγούμενες μέρες, με συνέπεια να διακοπεί η λειτουργία της κυρίας ηλεκτροπαραγωγού μονάδας. Για παράδειγμα, γύρω από το Κιοτάρι η φωτιά έπληξε σε πολλά σημεία την κύρια γραμμή ψηλής τάσης και έχουν πέσει ή καταστραφεί περίπου 60 στύλοι. Συνολικά, με βάση τις επιθεωρήσεις που έχουν γίνει ως τώρα, έχουν καταστραφεί περισσότεροι από 110 στύλοι και τρεις υποσταθμοί.
Ο ΔΕΔΔΗΕ κατάφερε να αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης ενισχύοντας την παλιά μονάδα που διαθέτει στο βόρειο τμήμα τη Ρόδου με τέσσερα εφεδρικά ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη. Αποτέλεσμα ήταν να καλυφθεί μεγάλο μέρος της ζήτησης και να γίνονται μόνο εκ περιτροπής τοπικές διακοπές ρεύματος, διάρκειας μίας ώρας, με μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους. Μάλιστα, οι εκ περιτροπής διακοπές έχουν λήξει από το μεσημέρι.
Τουρίστες μεταφέρθηκαν από τις δομές σε ξενοδοχεία
Με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την καταγραφή των ζημιών ουσιαστικά η επιχείρηση για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τουριστών μπαίνει σε νέο στάδιο, γεγονός που θα διευκολύνει ουσιαστικά την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας και στις πληγείσες περιοχές τις επόμενες ημέρες.
Άλλωστε ήδη έχει αρχίσει η σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης με τους τουρίστες που απομακρύνθηκαν από τα καταλύματά τους τις προηγούμενες μέρες λόγω των εκκενώσεων.
Σήμερα το πρωί βρίσκονταν στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας λιγότερα από 180 άτομα, καθώς από χθες, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων της Ρόδου, χιλιάδες φιλοξενούμενοι στις δομές απορροφήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων. Άλλοι επέστρεψαν στις ξενοδοχειακές μονάδες που εκκενώθηκαν προ ημερών αλλά πλέον έχει αρθεί η εντολή απομάκρυνσης. Πολλοί μάλιστα συνεχίζουν τις διακοπές τους.
Την ίδια στιγμή, ομαλή είναι η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς όσοι επισκέπτες ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν ή ήθελαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους εξυπηρετούνται κανονικά και με την ενεργό στήριξη του ειδικού help desk που συγκροτήθηκε στον αερολιμένα από την κυβέρνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.