Ελλαδα

Οι αρχές αναζητούν απαντήσεις για το τεμαχισμένο πτώμα σε καφετέριες και σούπερ μάρκετ

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κρήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων όπου βρέθηκε το κεφάλι και τα ανθρώπινα μέλη
© zarpanews.gr

Χανιά - Τεμαχισμένο πτώμα: Η αναζήτηση απαντήσεων για το έγκλημα σε σούπερ μάρκετ και καφετέριες

Απαντήσεις για το θρίλερ με το τεμαχισμένο πτώμα, μέλη του οποίου -μεταξύ άλλων και το κεφάλι- βρέθηκαν σε κέντρο διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων στα Χανιά, αναζητούν οι αρχές, έχοντας βάλει στο επίκεντρο των ερευνών δύο καφετέριες και ένα σούπερ μάρκετ στο Ρέθυμνο, από όπου προέρχονταν τα σκουπίδια μέσα στα οποία εντόπισαν οι εργαζόμενοι τα μακάβρια ευρήματα. 

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, στα συγκεκριμένα καταστήματα οδήγησαν οι αποδείξεις που εντόπισαν οι αρχές μέσα στις σακούλες με τα ανθρώπινα μέλη. Την ίδια ώρα, οι αρχές επιχειρούν να συνδυάσουν τη διαδρομή που έκανε το απορριμματοφόρο από το Ρέθυμνο με τις διευθύνσεις των δύο καταστημάτων, προκειμένου να έρθουν πιο κοντά στον δράστη ή τους δράστες του στυγερού εγκλήματος. Η δολοφονία του άνδρα εκτιμάται ότι διαπράχθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Έτσι, αρχές αναζητούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων και των παρακείμενων επιχειρήσεων όπου θα μπορούσαν να έχουν καταγραφεί οι κινήσεις και τα πρόσωπα των υπόπτων. 

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος στο In.gr, οι αρχές αναζητούν απάντηση και στο ερώτημα γιατί ο δράστης ή οι δράστες πέταξαν στην ανακύκλωση και όχι στους κοινούς κάδους απορριμμάτων τις σακούλες με το τεμαχισμένο πτώμα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu6tmpfghh4x)

Στο μικροσκόπιο οι εξαφανίσεις στην Κρήτη

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, οι Αστυνομικοί της Κρήτης συγκρίνουν τα χαρακτηριστικά του θύματος με αυτά των ατόμων που έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Οι τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι εντόπισαν το αποκομμένο κεφάλι, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστα Πατεράκη είναι σε κατάσταση σοκ. Αρχικά, δε βλέποντας το μάτι του θύματος ο εργαζόμενος σκέφτηκε ότι επρόκειτο για κούκλα, καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιος είχε κόψει και πετάξει σε κάδο ένα ανθρώπινο κεφάλι ενώ από τα μακρυά μαλλιά αρχικά υπέθεσαν ότι επρόκειτο για γυναίκα.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κατά καιρούς έχουν βρεθεί επικίνδυνα υλικά αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά και αυτοί οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Αυτοί οι άνθρωποι πασχίζουν κάθε μέρα και παλεύουν για να κρατούν την πόλη καθαρή και να ανακτούμε υλικά από την ανακύκλωση» τόνισε ο κ. Πατεράκης, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 και στον Δημήτρη Παππά.

Τι λέει ο ιατροδικαστής Λέων για το τεμαχισμένο πτώμα στα Χανιά

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων υπογραμμίζει ότι έχει σημασία να διαπιστωθεί εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή μετά τη δολοφονία του άνδρα. 

Ο κ. Λέων υποστηρίζει ότι «η ταυτοποίηση του θύματος μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε» ενώ συμπλήρωσε πως ο διαμελισμός πτωμάτων είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στη χώρα μας. «Πράγματι είναι ένα γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά, όμως για εμάς τους ιατροδικαστές αρκεί να έχουμε κάποια τμήματα ενός ανθρώπινου σώματος για να προχωρήσουμε στην ιατροδικαστική διερεύνηση. Όσα περισσότερα, τόσο πιο πλήρης θα είναι η διερεύνηση και θα μας δώσει περισσότερες απαντήσεις», δήλωσε στο Mega o Γρηγόρης Λέων. 

«Ήδη ο ιατροδικαστής έχει εκτιμήσει την ηλικία, το φύλο, πιθανά να έχει δει κάποιες κακώσεις, αν είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες γιατί αυτό θα παίξει έναν ρόλο στη συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία σε έναν διαμελισμό είναι να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε μία σορός και μετά έγινε διαμελισμός», ανέφερε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να βρει ένας ιατροδικαστής είναι η αιτία θανάτου, η οποία, αν πρόκειται για βίαιο θάνατο πρέπει να βρούμε με ποιον ακριβώς τρόπο. Βέβαια, με δευτερογενή στοιχεία, γενετικές και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στον δράστη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu6rdh8jt4rt)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ