Ελλαδα

Θρίλερ με κεφάλι που εντοπίστηκε στα σκουπίδια στο Ακρωτήρι Χανίων

Εγκληματική ενέργεια σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρίλερ με κεφάλι που εντοπίστηκε στα σκουπίδια στο Ακρωτήρι Χανίων
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κεφάλι εντοπίστηκε στα σκουπίδια στο Ακρωτήρι Χανίων - Εγκληματική ενέργεια «βλέπει» ο ιατροδικαστής - Τι ερευνά η Αστυνομία

Σε άνδρα, ηλικίας περίπου 40 ετών, ανήκει το κεφάλι το οποίο εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (18/7) σε εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων στα Χανιά.

Οι υπάλληλοι που εργάζονταν στο εργοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Ακρωτήρι Χανίων, υπέστησαν σοκ, όταν ανάμεσα στις υπόλοιπες σακούλες με σκουπίδια, διαπίστωσαν ότι σε μια, βρισκόταν ένα ανθρώπινο κεφάλι.

Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία παρουσία ιατροδικαστή, εξέτασε το κεφάλι.

Εγκληματική ενέργεια σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή κάνει λόγο για άνδρα, ασιατικής καταγωγής, ο θάνατος του οποίου δείχνει να έχει επέλθει τις τελευταίες 7-10 ημέρες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αλλοιώσει κάποια εκ των χαρακτηριστικών του και ήδη ελήφθη γενετικό υλικό το οποίο θα ταυτοποιηθεί με καταγγελίες εξαφανίσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην Κρήτη.

Η πρώτη εκτίμηση, επίσης, του ιατροδικαστή, δείχνει να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Το κεφάλι βρέθηκε μέσα σε μια σακούλα η οποία εγκαταλείφθηκε σε κάδο ανακύκλωσης. Οι ενδείξεις οδηγούν προς την εγκληματική ενέργεια, πλην όμως, αύριο, Τετάρτη, κατά την ιατροδικαστική εξέταση, θα διαπιστώσει εάν όντως πρόκειται για δολοφονία ή κάτι διαφορετικό.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Ήδη, οι αστυνομικοί έχουν έρθει σε επαφή με άτομα από την χώρα καταγωγής του αναζητώντας πληροφορίες για αγνοούμενο άνδρα.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει έρευνα και στα δρομολόγια που έχουν ακολουθήσει τα φορτηγά που μετέφεραν τα απορρίμματα στον ειδικό χώρο, μήπως και καταφέρουν και εντοπίσουν κάποιο στοιχείο σχετικά με τον άνθρωπο ο οποίος πέταξε το κεφάλι.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, σε άλλους κάδους να βρεθούν και τα υπόλοιπα τμήματα του ανθρώπινου σώματος, αναφέρουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, οι οποίοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ανθρώπινα μέλη έχουν βρεθεί και σε άλλο χώρο διαλογής απορριμμάτων της Αττικής πριν από λίγα χρόνια. Τα ανθρώπινα μέλη είχαν πεταχθεί σε κάδο ανακύκλωσης και εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια διαλογής των απορριμμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ