Ελλαδα

Χανιά: Προσαγωγές υπόπτων για το τεμαχισμένο πτώμα στα σκουπίδια

Πού στέφονται οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό ΕΛΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Χανιά: Προσαγωγές υπόπτων για το τεμαχισμένο πτώμα στα σκουπίδια - Οι έρευνες στο Ρέθυμνο

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τη διαλεύκανση του φρικτού εγκλήματος με θύμα 30χρονο Ασιάτη, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, όταν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ, στα Χανιά, κατά τη διαδικασία διαλογής των αναμεμειγμένων απορριμμάτων βρήκαν ένα ανθρώπινο κεφάλι μέσα σε σακούλα ενώ ακολούθησαν και άλλα τμήματα του τεμαχισμένου νεκρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ήδη έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων, χωρίς όμως να δίνονται στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία.

Παρόλο που η ταυτότητα του θύματος, ο οποίος είναι πιθανότητα Ινδός στην καταγωγή, παραμένει άγνωστη, καθώς δεν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση, οι έρευνες έχουν εστιάσει στην περιοχή του Ρεθύμνου, καθώς ο δράστης έκανε το λάθος να πετάξει στην ίδια σακούλα αποδείξεις από αγορές σε καφετέρια και ένα μίνι μάρκετ περιοχής ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου.

Τα συγκεκριμένα καταστήματα έχουν ήδη εντοπιστεί ενώ αξιοποιώντας αυτό το στοιχείο, οι Αρχές προσπαθούν με υλικό από κάμερες ασφαλείας να οδηγηθούν στα ίχνη του δολοφόνου, ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι γνώριζε το θύμα του, λόγο της ειδεχθούς φύσης και του τρόπου τέλεσης του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Πάντως ο φάκελος της υπόθεσης έχει φύγει από τα Χανιά και τις έρευνες χειρίζονται οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου.

Χανιά: Τι λέει ο ιατροδικαστής Λέων για το τεμαχισμένο πτώμα

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων υπογραμμίζει ότι έχει σημασία να διαπιστωθεί εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή μετά τη δολοφονία του άνδρα.

Ο κ. Λέων υποστηρίζει ότι «η ταυτοποίηση του θύματος μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε» ενώ συμπλήρωσε πως ο διαμελισμός πτωμάτων είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στη χώρα μας. «Πράγματι είναι ένα γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά, όμως για εμάς τους ιατροδικαστές αρκεί να έχουμε κάποια τμήματα ενός ανθρώπινου σώματος για να προχωρήσουμε στην ιατροδικαστική διερεύνηση. Όσα περισσότερα, τόσο πιο πλήρης θα είναι η διερεύνηση και θα μας δώσει περισσότερες απαντήσεις», δήλωσε στο Mega o Γρηγόρης Λέων.

«Ήδη ο ιατροδικαστής έχει εκτιμήσει την ηλικία, το φύλο, πιθανά να έχει δει κάποιες κακώσεις, αν είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες γιατί αυτό θα παίξει έναν ρόλο στη συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία σε έναν διαμελισμό είναι να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε μία σορός και μετά έγινε διαμελισμός», ανέφερε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να βρει ένας ιατροδικαστής είναι η αιτία θανάτου, η οποία, αν πρόκειται για βίαιο θάνατο πρέπει να βρούμε με ποιον ακριβώς τρόπο. Βέβαια, με δευτερογενή στοιχεία, γενετικές και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στον δράστη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ