Ελλαδα

«Να δούμε εάν ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή»: Ο ιατροδικαστής Λέων για το θρίλερ στα Χανιά

Εντοπίστηκαν και άλλα μέλη στα σκουπίδια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεφάλι εντοπίστηκε στο εργοστάσιο διαλογής των απορριμμάτων στα Χανιά
© zarpanews.gr

Χανιά - Τεμαχισμός πτώματος: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση και τον χρόνο τεμαχισμού του άνδρα

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ανθρώπινο κεφάλι που εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα στα σκουπίδια στα Χανιά της Κρήτης. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων υπογραμμίζει ότι έχει σημασία να διαπιστωθεί εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή μετά τη δολοφονία του άνδρα. 

Ο κ. Λέων υποστηρίζει ότι «η ταυτοποίηση του θύματος μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε» ενώ συμπλήρωσε πως ο διαμελισμός πτωμάτων είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στη χώρα μας. «Πράγματι είναι ένα γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά, όμως για εμάς τους ιατροδικαστές αρκεί να έχουμε κάποια τμήματα ενός ανθρώπινου σώματος για να προχωρήσουμε στην ιατροδικαστική διερεύνηση. Όσα περισσότερα, τόσο πιο πλήρης θα είναι η διερεύνηση και θα μας δώσει περισσότερες απαντήσεις», δήλωσε στο Mega o Γρηγόρης Λέων. 

«Ήδη ο ιατροδικαστής έχει εκτιμήσει την ηλικία, το φύλο, πιθανά να έχει δει κάποιες κακώσεις, αν είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες γιατί αυτό θα παίξει έναν ρόλο στη συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία σε έναν διαμελισμό είναι να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε μία σορός και μετά έγινε διαμελισμός», ανέφερε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να βρει ένας ιατροδικαστής είναι η αιτία θανάτου, η οποία, αν πρόκειται για βίαιο θάνατο πρέπει να βρούμε με ποιον ακριβώς τρόπο. Βέβαια, με δευτερογενή στοιχεία, γενετικές και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στον δράστη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu6rdh8jt4rt)

Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το κεφάλι το πέρασαν για κούκλα

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι τρεις εργαζόμενοι που βρήκαν το κεφάλι, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, Κώστα Πατεράκη. Μάλιστα, αρχικά, βλέποντας το μάτι, ο εργαζόμενος σκέφτηκε ότι επρόκειτο για κούκλα, καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιος είχε κόψει και πετάξει σε κάδο ένα ανθρώπινο κεφάλι ενώ από τα μακρυά μαλλιά αρχικά υπέθεσαν ότι επρόκειτο για γυναίκα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu6raq46kqa9)

Λίγο μετά, εντοπίστηκαν και τα κομμένα πόδια του άνδρα, από το γόνατο και κάτω αλλά και σακούλες με εσωτερικά του όργανα. Ωστόσο, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα τα χέρια, γεγονός που δυσχεραίνει την ταυτοποίηση του νεκρού, καθώς δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ