Ελλαδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο - Εκκενώνονται τρεις οικισμοί και ξενοδοχείο

Μήνυμα του 112

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στη Ρόδο
© Facebook / Εθελοντικη Ομαδα Αντιμετωπισης Καταστροφων Σαλακου

Φωτιά τώρα στη Ρόδο: Εκκένωση τριών οικισμών και ενός ξενοδοχείου - Μήνυμα του 112

Τρεις οικισμοί και ένα ξενοδοχείο εκκενώνονται στη Ρόδο, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όπως γνωστοποιήθηκε και από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς, ορεινού όγκου Προφήτη Ηλία (Ξεν/χειο Έλαφος).

Καιγόμαστε..... πάει ο προφήτης Ηλίας

Posted by Εθελοντικη Ομαδα Αντιμετωπισης Καταστροφων Σαλακου on Wednesday, July 19, 2023

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είπε: «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι δύο τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς. Αυτήν την ώρα εκκενώνονται τρεις οικισμοί, οι οικισμοί Ελαιούσα, Δημιλιά και Σάλακος, καθώς και ο ορεινός όγκος του Προφήτη Ηλία όπου βρίσκεται ξενοδοχείο». Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι αυτήν την ώρα επιχειρούν 6 ενάερια μέσα. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει επίταξη μηχανημάτων και υπογράμμισε την ανάγκη τα πτητικά μέσα να ενισχυθούν περαιτέρω.

Φωτιά τώρα στη Ρόδο - Καίει πυκνό δάσος

Πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια καίει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (18.7) στη Ρόδο. Οι πυροσβέστες έδωσαν όλο το βράδυ σκληρή μάχη με τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα απογειώθηκαν για να συνδράμουν στην κατάσβεση της δύσκολης φωτιάς που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτείνεται σε δύο μέτωπα. 

Η νύχτα ήταν δύσκολη για όλο τον κρατικό μηχανισμό και τους εθελοντές που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη με τις φλόγες. Αθρώπινη ζωή δεν κινδυνεύει. Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως, ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν και στα δύο μέτωπα. Η δουλειά που έγινε τη νύχτα, πολύ σημαντική. Είμαστε δίπλα τους.

Posted by Γιώργος Χατζημάρκος on Tuesday, July 18, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ