- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Φωτιά στον Κουβαρά: Ο καπνός έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου
«Ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έφτασε σχεδόν στα Κύθηρα». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά Αττικής.
Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του «οι ριπές των Βόρειων / Βορειοανατολικών ανέμων στην Αττική φτάνουν τα 55 km/h, δηλαδή τα 7-8 μποφόρ. Μετά τις 8-9 το βράδυ θα εξασθενήσουν αρκετά αλλά δεν θα επικρατήσει νηνεμία.
Θα πνέουν μέσα στη νύχτα με εντάσεις στα 3-5 μποφόρ και από την ίδια κατεύθυνση».
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, οι άνεμοι «από αύριο το πρωί και πάλι θα ενισχυθούν και καθόλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (Τρίτη) θα πνέουν επίσης με μέση ένταση 6-7 μποφόρ και ριπές στα 8 (ίσως και τοπικά 9) μποφορ αντίστοιχα. Το έργο του κρατικού μηχανισμού δεν θα είναι εύκολο. Γιαυτό "φώναζα" τόσες μέρες από τα δελτία του MEGA».
Φωτιά στον Κουβαρά: Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα
Εκτός ελέγχου, πλέον, η φωτιά που ξεκίνησε στον Κουβαρά και εξαπλώθηκε προς Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα.
Οι ισχυροί άνεμοι έχουν επεκτείνει το μέτωπο, με σπίτια στις περιοχές αυτές (Κουβαρά και Λαγονήσι), οι οποίες έχουν εκκενωθεί, να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
Σημειώνεται ότι τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμει και η Αστυνομία, η οποία έστειλε ισχυρές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή. Αναλυτικά συνδράμουν 119 αστυνομικοί από ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, περιπολικά της άμεσης δράσης, της τροχαίας, της τάξης και ασφάλειας καθώς και διμοιρίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.