Ελλαδα

Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας

Το χρονικό της τραγωδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pisina

Νέα Μάκρη: Πώς έγινε το περιστατικό με τον πνιγμό του 10χρονου κοριτσιού στην πισίνα

Συγκλονίζει η τραγωδία στη Νέα Μάκρη με τον πνιγμό μιας 10χρονης σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών το απόγευμα της Κυριακής (16/7).

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με πνιγμό παιδιού μέσα σε ένα 24ωρο, μετά και τον πνιγμό του 6χρονου στο Καβούρι το απόγευμα του Σαββάτου (15/7).

Το χρονικό της τραγωδίας

Η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στον χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει.

Ήταν λίγο πριν τις 18:00 όταν το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα, ενώ η μητέρα της φόρτωνε το αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, η 10χρονη φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Οι ένοικοι του συγκροτήματος ανέσυραν το κορίτσι, ενώ στο σημείο υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι ξεκίνησαν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ. Μετά από 12 λεπτά έφτασαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ στον χώρο του συγκροτήματος, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο.

«Βρήκα το παιδί με τις αισθήσεις του. Δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσα και κάναμε κύκλους ΚΑΡΠΑ, εγώ με τον πατέρα μου μαζί που είναι γιατρός και αυτός, και ένας κύριος που είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών και δούλευε σε ένα παραδίπλα μαγαζί. Εναλλάξ βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον και προσπαθούσαμε να βγάλουμε γαστρικό περιεχόμενο από το κορίτσι, από το εντερικό σύστημα του παιδιού. Το προσπαθούσαμε για τουλάχιστον 15-20 μέχρι να έρθουν οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ και μετά άλλα τόσα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Αλλά, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε», δήλωσε νεαρός γιατρός που προσπάθησε να σώσει το κορίτσι.

Το άτυχο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu44v96s9lwp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ