Ελλαδα

Νεκρή 37χρονη που κατέρρευσε ενώ κολυμπούσε σε πισίνα στη Θεσπρωτία

Έδωσε ολιγοήμερη μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πισίνα
© Unsplash / Enis Yavuz

Θεσπρωτία: Νεκρή 37χρονη - Η κατάρρευση σε πισίνα και η δύσκολη μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο

Σε ηλικία μόλις 37 ετών έφυγε από τη ζωή γυναίκα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Η 37χρονη κατέρρευσε ενώ κολυμπούσε σε πισίνα και άμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα. 

Η 37χρονη καταγόταν από τα Τρίκαλα και εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης στα Σύβοτα Θεσπρωτίας από τις αρχές του καλοκαιριού. Σύμφωνα με το Mega, η γυναίκα ενώ κολυμπούσε σε πισίνα ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Αμέσως διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως η 37χρονη υπέστη ανεύρυσμα εγκεφάλου. Η 37χρονη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για λίγες μέρες, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, η Κατερίνα Τσιουτσιουβάλα ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στα Τρίκαλα και ο θάνατός της έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Η κηδεία της 37χρονης τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctz1sns3xhwp)

Ανεύρυσμα Εγκεφάλου - Τι Είναι

Ένα ανεύρυσμα στον εγκέφαλο (ή αλλιώς ανεύρυσμα εγκεφάλου) είναι μία προβάλλουσα, εξασθενημένη περιοχή στο μεσαίο στρώμα του τοιχώματος ενός αγγείου του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να προκαλείται μία παθολογική διεύρυνση. Τα ανευρύσματα συναντώνται σε οποιαδήποτε αρτηρία, αλλά παρατηρούνται συχνά σε αρτηρίες του εγκεφάλου.

Παρόλο που οι ασθενείς με ανευρύσματα γεννιούνται με ένα ή περισσότερα εξασθενημένα σημεία στις αρτηρίες του εγκεφάλου, χρειάζονται πολλά χρόνια για τον σχηματισμό ενός ανευρύσματος. Το ανεύρυσμα αυξάνεται σε μέγεθος, επειδή τα παλμικά κύματα του αίματος «σφυροκοπούν» το αδύναμο σημείο του τοιχώματος του αγγείου με αποτέλεσμα να δημιουργείται και σταδιακά να αυξάνει ο σάκος του ανευρύσματος.

Συμπτώματα και αίτια ενός ανευρύσματος εγκεφάλου

Τα συμπτώματα, τα οποία μπορούν να παρατηρηθούν σε ασθενείς με ανευρύσματα εγκεφάλου και τα αίτια ενός ανευρύσματος εγκεφάλου, είναι τα ακόλουθα:

  • Συγγενή (παρόντα κατά τη γέννηση)
  • Αρτηριακή υπέρταση
  • Αθηροσκλήρυνση
  • Αιματογενείς λοιμώξεις
  • Κάπνισμα
  • Αιφνίδια έντονη κεφαλαλγία
  • Ναυτία
  • Έμετοι
  • Διαταραχές όρασης
  • Απώλεια αισθήσεων
  • Άλγος προσώπου
  • Αιμωδίες
  • Αδυναμία
  • Παράλυση
  • Διπλωπία
  • Επιληπτική κρίση

Τα συμπτώματα ενός ανευρύσματος είναι ίσως όμοια με τα συμπτώματα άλλων παθήσεων.

Τι προκαλεί ρήξη ενός ανευρύσματος εγκεφάλου;

Εάν η αύξηση του μεγέθους ενός ανευρύσματος φτάσει σε ένα σημείο, οπότε και το τοίχωμά του λεπτύνει πολύ, τότε το ανεύρυσμα θα ραγεί (θα σπάσει) και θα αιμορραγήσει εντός του χώρου γύρω από τον εγκέφαλο. Αυτό το συμβάν αποκαλείται υπαραχνοειδής αιμορραγία. Αποτελεί ένα καταστροφικό γεγονός, το οποίο απαιτεί άμεση και επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση.

Μετά την πρώτη αιμορραγία περίπου 46% των ασθενών πεθαίνουν. Εάν το ανεύρυσμα δεν απολινωθεί εγκαίρως και συμβεί και δεύτερη ρήξη, τότε περίπου 80% των ασθενών αυτών πεθαίνει.

Τα ανευρύσματα εγκεφάλου μπορεί να είναι ασυμπτωματικά (χωρίς συμπτώματα) ή σπάνια συμπτωματικά (με συμπτώματα). Τα συμπτώματα, τα οποία σχετίζονται με τα ανευρύσματα εξαρτώνται από την εντόπιση του ανευρύσματος στον εγκέφαλο. Παρόλο που ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου μπορεί να μην προκαλεί συμπτώματα, το πιο σύνηθες αρχικό σύμπτωμα ενός ανευρύσματος εγκεφάλου είναι η υπαραχνοειδής αιμορραγία. Υπαραχνοειδής αιμορραγία ονομάζεται η αιμορραγία εντός του υπαραχνοειδούς χώρου (δηλαδή του χώρου μεταξύ του εγκεφάλου και των μεμβρανών, που καλύπτουν τον εγκέφαλο). Η ρήξη ενός ανευρύσματος αποτελεί την πιο συχνή αιτία υπαραχνοειδούς αιμορραγίας. Η υπαραχνοειδής αιμορραγία αποτελεί μία επείγουσα κατάσταση και ίσως αποτελεί το αίτιο ενός αιμορραγικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ