Ελλαδα

Στον εισαγγελέα σήμερα η υπόθεση του σερβιτόρου στη Ρόδο

Η νέα απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σερβιτόρος στη Ρόδο κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία
© Facebook

Σερβιτόρος Ρόδος: Στον εισαγγελέα η υπόθεση - Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου - Η νέα απάντηση του ιδιοκτήτη

Ο φάκελος με τα στοιχεία για τον σερβιτόρο που σχεδόν κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία σε beach bar της Ρόδου φτάνει σήμερα (3.7) στον εισαγγελέα. Μαζί και τα στοιχεία από τους ελέγχους του Λιμενικού για τις παράνομες πλωτές κατασκευές όπου παρέμεναν λουόμενοι. 

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τον εργοδότη, ούτε με τις συνθήκες εργασίας. Οι συνάδελφοι του εξέδωσαν ανακοίνωση τονίζοντας ότι ο ντόρος που έχει προκληθεί, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες “μεσαίωνα”, ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια, όπως ειπώθηκε”», τόνισαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cts7r4vqo021)

Ρόδος - Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου 

Το Λιμενικό Σώμα, μετά από έλεγχο, επέβαλλε υψηλό διοικητικό πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου με αφορμή τις ξύλινες πλατφόρμες πάνω στις οποίες είχαν τοποθετηθεί οι ξαπλώστρες των πελατών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ανάλογες παραβάσεις στην ίδια επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου. Είχαν σχηματιστεί δικογραφίες μετά την επιβολή διοικητικών προστίμων με το δεύτερο να διπλασιάζεται σε ύψος.

«Η επιθεώρηση εργασίας έκανε ενδελεχή έλεγχο στην επιχείρηση και δεν διαπιστώθηκε καμία απολύτως παράβαση, η συγκεκριμένη εικόνα που είδαμε έγινε με τη συναίνεση του εργαζόμενου που το έκανε μάλιστα με δική του πρωτοβουλία. Θα ζητήσω να συναντήσω τους υπευθύνους των εργαζομένων του συλλόγου τους για να δούμε για να δούμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε κάποια νομοθετική πρωτοβουλία» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ρόδος - Απάντηση του Ιδιοκτήτη

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, υποστήριξε πως ο ίδιος ο σερβιτόρος επέλεξε να σερβίρει με αυτό τον τρόπο για να πάρει καλό φιλοδώρημα. Ο ιδιοκτήτης του beach bar μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA για το περιστατικό με τον σερβιτόρο και υποστήριξε ότι το βίντεο δημοσιεύτηκε από ανταγωνιστή. 

«Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του» (φιλοδώρημα). Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ τον μήνα και εάν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη, αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου. Ήρθαν εδώ το απόγευμα 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα, και έλεγχοι έχουν γίνει από το Λιμενικό, και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Όσο για τα τραπεζάκια μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζομένους εάν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τους είπαν ότι το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για μένα. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει», κατέληξε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cts71z1ufqwp)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ