Ελλαδα

«Δεν εξαναγκαζόμαστε»: Ανακοίνωση από εργαζόμενους στο beach bar στη Ρόδο

Τι λένε για το περιστατικό με τον σερβιτόρο που σχεδόν... κολυμπούσε με τα φαγητά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σερβιτόρος σχεδόν κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία στη Ρόδο
© Facebook

Ρόδος: Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο beach bar που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετα το περιστατικό με τον σερβιτόρο που σέρβιρε μέσα στο νερό

Σε επώνυμη ανακοίνωση προχώρησαν έξι εργαζόμενοι στο beach bar στη Ρόδο, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό με τον σερβιτόρο που παρέδιδε σχεδόν κολυμπώντας φαγητά σε τουρίστες που βρίσκονται σε πλατφόρμα πάνω στη θάλασσα.

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση απορρίπτουν τις κατηγορίες για άσχημες συνθήκες εργασίας, ενώ αναφέρουν πως ούτε εκβιάζονται αλλά ούτε και εξαναγκάζονται για να κάνουν πράγματα που δεν επιθυμούν. 

Σημειώνεται ότι και ο ίδιος ο σερβιτόρος που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό δήλωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι δεν τον ενοχλεί ο συγκεκριμένος τρόπος σερβιρίσματος, καθώς του αποφέρει σημαντικά χρηματικά ποσά σε φιλοδωρήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο beach bar δεν επιτρέπουν στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου να τους εκπροσωπήσει, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι θα εκπροσωπηθούν μέσω κάποιου άλλου φορέα.

Η ανακοίνωση

«Δεν εξαναγκαζόμαστε»: Ανακοίνωση από εργαζόμενους στο beach bar στη Ρόδο

«Ως εργαζόμενοι της επιχείρησης για τους οποίους υπήρξε καταιγισμός σχολίων, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε τα παρακάτω:

Δεν εργαζόμαστε με συνθήκες «μεσαίωνα» όπως ειπώθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε «εκβιαζόμαστε», ούτε «εξαναγκαζόμαστε» να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Αντίθετα:

Τα beach bar στο οποίο εργαζόμαστε, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους, στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για το κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες, τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε.

Λειτουργούμε ως ομάδα, αντιμετωπίζουμε την εργασία μας σαν δική μας δουλειά και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, ακριβώς επειδή έχουμε πολύ καλές συνθήκες εργασίας και καλές οικονομικές απολαβές.

Η καλή διάθεσή μας βγαίνει προς τα έξω και την εισπράτουν οι επισκέπτες, πράγμα που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν εργαζόμασταν σε «άθλιες συνθήκες» και αν ο εργοδότης μας, μας εκμεταλλευόταν και μας «βασάνιζε», όπως ειπώθηκε.

Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε, αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο εικοσιτετράωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες «μεσαίωνα», ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια”, όπως ειπώθηκε», αναγράφεται στην ανακοίνωση που έχει σημερινή ημερομηνία.

Δύο πρόστιμα στο beach bar

Παράλληλα, στην επιβολή προστίμου για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές προχώρησε το Λιμεναρχείο της Ρόδου στο Beach Bar στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ αρχικά υποστήριζε ότι είναι καθόλα νόμιμος, ως προς τις κατασκευές στη θάλασσα παραδέχεται τώρα ότι του έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δύο ελέγχους που είχαν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες τον Μάιο και Ιούνιο για κατάληψη θαλασσίου χώρου, αλλά και τα βιδώματα των κατασκευών απο αλουμίνιο στον βυθό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ