- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει ο Ιούλιος - Έως 35 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος το Σάββατο, ανεβαίνει περισσότερο την Κυριακή
Με υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει ο Ιούλιος, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα το Σάββατο. Από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανώς μέχρι το απόγευμα και των υπόλοιπων περιοχών θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπκές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά,
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή της Κέρκυρας) το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση .
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: : Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 02-07-2023
Αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη βόρεια Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα κεντρικά και νότια μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.