Ελλαδα

Καλύτερα το κοριτσάκι στον Βόλο: Τέσσερις φορές τη δάγκωσε η οχιά

Παραμένει στη ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλος: Ανταποκρίνεται στη θεραπεία το κορίτσι
© Abbat/Unsplash

Βόλος: Ανταποκρίνεται στη θεραπεία το κορίτσι - Τέσσερις φορές δάγκωσε την 4χρονη η οχιά

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 4χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από δάγκωμα οχιάς σε χωριό του δήμου Ρήγα Φεραίου στον Βόλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Χρήστο Τζελέπη, η 4χρονη, η οποία δεν έχει διασωληνωθεί, είναι σε «σταθερή καλή κατάσταση, ανταποκρίνεται στη θεραπεία και ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctou2qw2tahd)

Αρχικά, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί τής χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην παιδιατρική κλινική. Κατά πληροφορίες, η 4χρονη μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί αποφασίστηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε η διευθύντρια της παιδιατρικής, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση.

Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού, στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.

Τέσσερις φορές δάγκωσε το κορίτσι η οχιά

Σημειώνεται ότι η περιπέτεια για την 4χρονη ξεκίνησε όταν πήγε με τη γιαγιά του στην εκκλησία του χωριού και πήγε να πιάσει το φαράσι με την οχιά να βγαίνει μέσα από τα χόρτα και να την δαγκώνει, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, συνολικά τέσσερις φορές.

«Επειδή ήταν μεσημέρι η γιαγιά το πήγε στην εκκλησία που ήταν πλακόστρωτη και να μην το πάει στην παιδική χαρά που έχει χορτάρια. Και βρέθηκε εκεί το φίδι. Ήταν κρυμμένο σε ένα φαράσι. Το μικρό κάτι έσκυψε να πάρει και το δάγκωσε. Είπε ''γιαγιά κάτι με δάγκωσε’’ και έτρεξε η γιαγιά και είδε το φίδι μετά και έφυγε για το νοσοκομείο», είπε η θεία του 4χρονου κοριτσιού το απόγευμα της Τετάρτης στο Mega.

«Καθάριζε η γιαγιά της αυλή σε μια εκκλησία, πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω. Ήταν στο τσιμέντο. Εκεί που πήγε να βοηθήσει τη δάγκωσε στην παλάμη από μέσα. Μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο και από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο. Στη συνέχεια την πήγαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και μετά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα», περιέγραψε από την πλευρά του ο πατέρας του κοριτσιού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctosuwupsp6h)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ