Ελλαδα

Στην πολυεθνική άσκηση «Platinum Wolf 23» στη Σερβία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Δοκιμάστηκε στο πεδίο ασκήσεων η επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική άσκηση «Platinum Wolf 23» - Στο πεδίο ασκήσεων «Borovac» στη Σερβία - Ποιες μονάδες έλαβαν μέρος.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση «Platinum Wolf 23» στο πεδίο ασκήσεων «Borovac» στη Σερβία © Eurokinissi/Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική άσκηση «Platinum Wolf 23» - Στο πεδίο ασκήσεων «Borovac» στη Σερβία - Ποιες μονάδες έλαβαν μέρος.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν από 15 έως 23 Ιουνίου στην πολυεθνική άσκηση με την ονομασία «Platinum Wolf 23», στο πεδίο ασκήσεων «Borovac» στη Σερβία.

Στην άσκηση, η οποία διευθύνεται από την 4η Ταξιαρχία Στρατού των σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετείχαν δυνάμεις από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία και την Σλοβενία.

Όπως ανακοινώθηκε, η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε μια αερομεταφερόμενη διμοιρία κρούσης 18 ανδρών της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος» καθώς και δύο αξιωματικοί επιτελείς στο επιτελείο διεξαγωγής της άσκησης.

Κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης όπως η λειτουργία σημείων ελέγχου, επιχειρήσεις απομόνωσης και έρευνας, επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους, εκτέλεση περιπόλων και προστασία δυνάμεων, τα οποία συνέβαλαν στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ