Ελλαδα

Εντοπίστηκαν δύο ακόμα σοροί από το ναυάγιο στην Πύλο

Συνεχίζονται οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν δύο ακόμα σοροί
© Eurokinissi/Αντώνης Νικολόπουλος

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν δύο ακόμα σοροί στις έρευνες του Λιμενικού - Πρόκειται για άνδρες

Δύο ακόμα σοροί εντοπίστηκαν στη θάλασσα, κοντά στο σημείο του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για άνδρες που μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο είναι 80, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος, με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να συνεχίζονται.

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στο σημείο όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους οι έρευνες συνεχίζονται από μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του λιμενικού. 

Προθεσμία για αύριο πήραν οι φερόμενοι διακινητές

Την ίδια ώρα, στην εισαγγελία Καλαμάτας θα προσαχθούν αύριο εκ νέου οι 9 Αιγύπτιοι, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία εκ νέου και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας.

Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά τους στα Δικαστήρια Καλαμάτα, τους περίμεναν έξω από τα δικαστήρια συγγενείς αγνοουμένων οι οποίοι φώναζαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 9 Αιγύπτιοι είναι αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Οι καταθέσεις που σοκάρουν

Οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις για τη βαναυσότητα των διακινητών και τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στο σκάφος σοκάρουν. Στις πέντε ημέρες ταξιδιού και έως ότου συναντήσουν τον θάνατο στο κατώφλι της Ευρώπης, οι μετανάστες βίωσαν την κόλαση από τους διακινητές – «βασανιστές» τους.

«Μας έδιναν φαγητό μόνο αν τους δίναμε λεφτά. Μας έβριζαν και μας χτυπούσαν», λένε και αναφέρουν πως τα παιδιά και οι γυναίκες ήταν στα αμπάρια. Οι διακινητές δεν δίστασαν να στοιβάξουν τους ανθρώπους παντού μέσα στο αλιευτικό, ακόμα και στα ψυγεία.

Θύματα της τραγωδίας είναι και οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν. Στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτα εξακολουθούν να καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ευρώπης οι συγγενείς των αγνοουμένων, με φωτογραφίες στα χέρια, ρωτώντας με απόγνωση για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και διαβάζοντας μάταια τις λίστες των διασωθέντων.

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας παρέμεναν μέχρι και χθες 18 άνθρωποι, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στη δομή της Μαλακάσας, όπου έχουν μεταφερθεί οι υπόλοιποι από τους συνολικά 104 διασωθέντες, συρρέουν καθημερινά φίλοι και μέλη των οικογενειών τους για να τους δώσουν κουράγιο, αλλά και απελπισμένοι συγγενείς αγνοουμένων, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρουν οποιαδήποτε πληροφορία για τους αγαπημένους τους.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για το ναυάγιο στην Πύλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ