Ελλαδα

Ανασύρθηκε ακόμα μία σορός στην Πύλο - Στους 81 οι νεκροί

Συνεχίζονται οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στην Πύλο: Ανασύρθηκε ακόμα μία σορός - Στους 81 οι νεκροί
© Menelaos Myrillas/ SOOC

Ναυάγιο στην Πύλο: Ανασύρθηκε ακόμα μία σορός - Στους 81 οι νεκροί

Στους 81 ανήλθε ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί έως αυτή τη στιγμή, από τη θαλάσσια περιοχή, 47 ναυτικά μίλια σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν αλιευτικό σκάφος που μετέφερε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών, αναποδογύρισε και βούλιαξε.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, αργά το απόγευμα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού, περισυνέλεξε μία σορό και τη μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί άλλοι δύο σοροί.

Οι έρευνες στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας συνεχίζονται από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, από μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχειρεί ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του λιμενικού.

Σημειώνεται ότι έως τώρα, από την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος έχουν διασωθεί 104 άτομα που έχουν μεταφερθεί στη Μαλακάσα.

Προθεσμία για αύριο πήραν οι φερόμενοι διακινητές

Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγγελία Καλαμάτας θα προσαχθούν αύριο εκ νέου οι 9 Αιγύπτιοι, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία εκ νέου και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας.

Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά τους στα Δικαστήρια Καλαμάτα, τους περίμεναν έξω από τα δικαστήρια συγγενείς αγνοουμένων οι οποίοι φώναζαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων.

Οι 9 Αιγύπτιοι είναι αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Παράλληλα, σε συλλήψεις 10 ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στο κύκλωμα δουλεμπορίας, προχώρησαν και οι πακιστανικές αρχές. Σύμφωνα με το CNN, ανακοινώθηκε επίσημα από αξιωματούχο πως περισσότεροι από 300 Πακιστανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν στο ναυάγιο.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για το ναυάγιο στην Πύλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ