- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Έδεσαν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα κρουαζιερόπλοια «Celebrity Infinity» και «Celestyal Crystal»
Πρωινό Κυριακής με 2.800 τουρίστες στους δρόμους της πόλης
Θεσσαλονίκη: «Έδεσαν» στο λιμάνι τα κρουαζιερόπλοια «Celebrity Infinity» και «Celestyal Crystal», με 2.800 τουρίστες που ξεναγούνται στην πόλη.
Δύο κρουαζιερόπλοια «έδεσαν» σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το «Celebrity Infinity», της «Celebrity Cruises», θυγατρικής του ομίλου «Royal Caribbean Group», είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν «δέσει» ποτέ στο λιμάνι της πόλης και μεταφέρει 2.300 επιβάτες, εκ των οποίων οι 1.300 είναι Αμερικανοί.
Ξεκίνησε χθες από το λιμάνι του Πειραιά, προσέγγισε στο λιμάνι του Θερμαϊκού στις 10:00 και στις 18:00 θα αποπλεύσει για το λιμάνι της Μυκόνου.
Λίγο νωρίτερα, στις 09:30, «έδεσε» στο λιμάνι το επίσης προερχόμενο από τον Πειραιά «Celestyal Crystal» της εταιρείας «Celestyal Cruises», μεταφέροντας 500 επιβάτες, πολίτες από τα Βαλκάνια, με επόμενη στάση το Κουσάντασι της Τουρκίας. Και τα δύο κρουαζιερόπλοια αντιπροσωπεύει το ναυτικό πρακτορείο «Κοσμάτος».
Το «Celebrity Infinity» έχει μέγεθος 90.940 GT, μήκος 294 μέτρα και 12 καταστρώματα. Διαθέτει πολυτελείς καμπίνες και σουίτες, εστιατόρια με μενού από διεθνείς κουζίνες , spa, club, wine bar, γυμναστήρια, αίθουσες πάρτυ και χορών, πισίνες, κέντρο αισθητικής, καταστήματα αγορών, γκαλερί τέχνης κ.ά.
Το «Celestyal Crystal» θα «δέσει» φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 31 φορές.
69 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2023
Οι επιβάτες των δύο κρουαζιερόπλοιων αποβιβάστηκαν και περιηγήθηκαν στην πόλη σε ένα «city tour», που περιλαμβάνει επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα, ενώ μεταφέρθηκαν και για επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους στη Βεργίνα και το Δίον.
Για το 2023 έχουν επιβεβαιωθεί 69 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 22 εταιρείες, πέντε εκ των οποίων ενέταξαν στο πρόγραμμά τους την πόλη για πρώτη φορά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.