- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 45χρονος δύτης στο Λαύριο
Πώς έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο
Λαύριο - Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 45χρονος κατά τη διάρκεια εργασιών
Ένας 45χρονος δύτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών επιθεώρησης πλοίου στο Λαύριο. Το νέο εργατικό δυστύχημα καταγράφηκε σήμερα Τετάρτη (14.6).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο βρισκόταν στη ράδα του Λαυρίου και το 45χρονο θύμα του εργατικού δυστυχήματος είχε βουτήξει για επισκευές. Εγκλωβίστηκε στην αναρρόφηση της θάλασσας που χρησιμοποιείται για την ψύξη μηχανημάτων του πλοίου και εντέλει έχασε τη ζωή του.
Αυξάνονται οι νεκροί έργάτες
Η εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, γεγονός που ανέδειξε τη δραματική αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 οι νεκροί σε εργατικά ατυχήματα είχαν φτάσει τους 57, ενώ όλο το 2022 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 104.
Το 2021, οι νεκροί από εργατικά δυστυχήματα ήταν 31, το 2020, 41, το 2019 σκοτώθηκαν ή πέθαναν εν ώρα εργασίας 51 άνθρωποι ενώ το 2018 έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά 46 άτομα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την εικοσαετία 1999-2009 τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας ενώ μόνο στον κλάδο του επισιτισμού τα τελευταία 6 χρόνια σημειώθηκαν 53 θάνατοι, κυρίως διανομέων με μηχανάκι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος πέθανε σε ηλικία 98 ετών
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, σε ηλικία 98 ετών
Σε ποιους τομείς ζητούνται εργαζόμενοι
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.