Ελλαδα

Αυτά είναι τα δύο θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Κορυδαλλό

Η σχέση με την Greek Mafia και η υπόθεση «Φιλόπουλου»

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια - Αναζητούνται οι δράστες
ΑΡΧΕΙΟ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό - Ποια ήταν τα δύο θύματα - Η σχέση με την Greek Mafia και η υπόθεση «Φιλόπουλου»

Συνολικά 40 κάλυκες από καλάσνικοφ εντόπισαν οι αστυνομικοί στον τόπο της διπλής δολοφονίας των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό αργά χθες το βράδυ. Οι έρευνες των αστυνομικών για τη μαφιόζικη εκτέλεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Πρόκειται ξεκάθαρα για συμβόλαιο θανάτου, αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση, και οι δολοφονίες τους προστίθενται στον μακρύ κατάλογο αιματηρής βίας μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας.

Ο ένας εκ των θυμάτων, ο Βασίλης Ρουμπέτης, ήταν το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου. Ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις που αφορούν ανθρώπους της νύχτας αλλά και για οπαδική βία. Μάλιστα, είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Στις 29 Μαρτίου 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου. Το 2012 ο οδηγός ταξί, κατά δήλωση του, Βασίλης Ρουμπέτης καταδικάστηκε για συνέργεια στη δολοφονία του Φιλόπουλου.

Ο δεύτερος νεκρός, ο Διονύσης Μουζακίτης, βρισκόταν «στα ραντάρ» της αστυνομίας για διάφορες υποθέσεις, ενώ είχε στενές σχέσεις με τον Ρουμπέτη. Οι δυο τους, ανήκαν στην παλιά φρουρά και έπρεπε να βγουν από τη μέση, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών, μια και παραμένει σε εξέλιξη το ξεκαθάρισμα ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας.

Ο τρόπος δράσης των δολοφόνων, ήταν ο κλασικός σε αυτές τις περιπτώσεις. Δύο δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπα οι οποίοι χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ. Δύο τα όπλα, άδειασαν σχεδόν και τις δύο γεμιστήρες πάνω στα θύματα τους.

Ο Ρουμπέτης, είχε αποφυλακιστεί λίγο μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και έκτοτε έδινε το παρόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Κινείτο μάλιστα με θωρακισμένο όχημα, προφανώς γνωρίζοντας ότι η ζωή του κινδυνεύει. Όμως, οι δολοφόνοι είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους και δεν του άφησαν περιθώρια να αντιδράσει.

Από την πρώτη στιγμή, αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας κλειστά κυκλώματα από σπίτια και καταστήματα προκειμένου να βρουν οπτικό υλικό με τις κινήσεις των δραστών, πριν και μετά την επίθεση.

Ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο σχεδόν μια ώρα μετά τη δολοφονία στην περιοχή του Σκαραμαγκά, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται καθώς θεωρείται ότι είναι το όχημα διαφυγής των δολοφόνων ή των συνεργών τους.

Η εντολή για τη διπλή δολοφονία ίσως να δόθηκε μέσα από τις φυλακές, από συγκεκριμένο κρατούμενο, εκτιμούν οι αστυνομικοί οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις αναλύσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών ενώ θα υπάρξουν επαφές με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Κορυδαλλό, μήπως και καταφέρουν να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας που προκάλεσε «μούδιασμα» στον κόσμο της νύχτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ