- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τέσσερις συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα
Ένας 47χρονος άνδρας νεκρός και δύο τραυματίες
Πέραμα: Τέσσερις συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με έναν νεκρό και δύο τραυματίες
Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Λιμενική Αρχή Περάματος για το εργατικό δυστύχημα που καταγράφηκε τη Δευτέρα (29.5) στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα δύο σοβαρά.
Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας - επιβλέποντα των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.
Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα
Το περιστατικό καταγράφηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, από υπό επισκευή πλοίο, αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα 04 άτομα που εκτελούσαν την εργασία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 47χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης ενός 47χρονου και ενός 43χρονου.
Ο 47χρονος χειριστής του γερανοφόρου οχήματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» νοσοκομείο και ο άλλος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
Για το συμβάν ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Κλιάρης, και έδωσε εντολή για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών του δυστυχήματος. Παράλληλα, επικοινώνησε με τους οικείους του θανόντα εκφράζοντας τους τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του καθώς και τη λύπη του για το συμβάν, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Πέραμα: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, μετά από απόφαση της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, μετά το χθεσινό εργατικό δυστύχημα με ένα νεκρό εργάτη και δύο σοβαρά τραυματισμένους.
Στο πλαίσιο της απεργίας, στις 8 το πρωί πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση στην πύλη της Ζώνης, όπου βρίσκεται το παράρτημα του Συνδικάτου, για να παρθούν αποφάσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.