Ελλαδα

«Με χτύπησε γιατί δεν ήθελε τη μαντίλα, αλλά τον αγαπάω»: Τι λέει η 24χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της

Συγγνώμη ζήτησε στο δικαστήριο ο 50χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με μαντίλα γυρισμένη πλάτη στον φακό
© Unsplash / Umar ben

Βελεστίνο - Ξυλοδαρμός 24χρονης από τον πατέρα της λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων - Η περιγραφή της 

Θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα της έπεσε η 24χρονη Μαρία, η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ, γεγονός που δεν ενέκρινε ο 50χρονος. Η νεαρή κοπέλα, μιλώντας για το επεισόδιο, περιέγραψε ότι οι καβγάδες με την οικογένειά της προκλήθηκαν τη στιγμή που τους ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να γίνει μουσουλμάνα. 

«Ο πατέρας μου ήταν αυτός που δεν ήθελε να ακούσει για το Ισλάμ και να με βλέπει με τη μαντίλα. Δεν του άρεσαν οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις» είπε η 24χρονη σε δηλώσεις της στο Mega, ενώ σε δηλώσεις της στο protothema.gr ανέφερε ότι «με χτυπούσε για 20 λεπτά με ζωώδη χαρά γιατί δεν ήθελε να φοράω μαντήλι στο κεφάλι. Μου ζήτησε να βγάλω τη μαντίλα επειδή θα ερχόταν στο σπίτι μας ένας ιερέας και επειδή αρνήθηκα άρχισε να χτυπάει στο κεφάλι. Δεν θέλω να φέρνω σε δύσκολη θέση τους γονείς μου, τους αγαπάω όπως ξέρω ότι με αγαπούν κι αυτοί. Το ότι καταλήξαμε στα δικαστήρια δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάω τον πατέρα μου». 

«Δεν γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι οξύθυμος. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το επιτρέψω να γίνει ξανά», υπογράμμισε η 24χρονη για το πρόσφατο περιστατικό που οδήγησε τον πατέρας της στο δικαστήριο. Σχετικά με την απόφασή της να φορέσει μαντίλα, η ίδια εξήγησε: «είναι δύσκολη η θέση μου γιατί είναι πατέρας μου αλλά έχει να κάνει με την ηθική μου. Για μένα η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι κακό και το κατακρίνω πολύ».

Κατά την εκτίμησή της ο πατέρας της έχει μετανιώσει ειλικρινά για τις πράξεις του: «Έχει μετανιώσει πολύ, όλοι κάνουμε λάθη αλλά είναι καλό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πράξεις μας». Την ίδια ώρα, η 24χρονη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα για τη βία. «Όσον αφορά τη βία, αυτό που θέλω να εκφέρω είναι πως ντροπή δεν είναι το να καταγγέλλουμε κάτι που καταπατά τα δικαιώματά μας, είναι να αφήνουμε άτομα να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματά μας. Η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά διαφέρει πολύ από τον νόμο στην πράξη. Όταν ήρθα στον Βόλο υπήρξαν εκφράσεις από συμπολίτες που δεν τους ήξερα, "α, είσαι εσύ η μουσουλμάνα" και χειρονομίες». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs77kaald13t)

Βελεστίνο: Στο δικαστήριο με παραμορφωμένο πρόσωπο η 24χρονη - Ο πατέρας της ζήτησε συγγνώμη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη που έζησε σε ένα χωριό της περιφέρειας του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέχρι να φύγει για σπουδές, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη δικαστική αίθουσα με μάσκα, η οποία δεν έκρυβε την παραμόρφωση που είχε υποστεί το πρόσωπό της από τις γροθιές, με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι το ένα μάτι της ούτε καν φαινόταν από τις φλεγμονές. Στο δικαστήριο στο οποίο κατέληξε η υπόθεση του ξυλοδαρμού της 24χρονης, ο 50χρονος πατέρας της ζήτησε συγγνώμη υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι τα παιδιά του θα έπρεπε να υπακούν στις εντολές του γιατί τα συντηρεί. Ειδικά, για την κόρη του είπε πως ενώ ήξερε πως δεν είχε χρήματα για να τη σπουδάσει, εκείνη έκανε ότι ήθελε. «Στα νεύρα μου επάνω έγιναν όλα γιατί έχω και βαρύ χέρι. Δεν θα ακουμπήσω ξανά ούτε τρίχα από τα μαλλιά τους, δεν θα πειράξω ούτε μύγα», είπε απολογούμενος

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τρία χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ υπέρ της αναστολής της ποινής τάχθηκε ο πρόεδρος της έδρας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs6cpbfh63sx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ