Ελλαδα

Νέες συλλήψεις εργατών για παράνομες εργασίες στη Μύκονο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύκονος
© ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI

Μύκονος: Νέες συλλήψεις εργατών για παράνομες εργασίες - Ελέγχων συνέχεια

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν χθες (26.4) το απόγευμα δύο εργάτες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Μπούκα Μυκόνου. Παρά τους συνεχείς ελέγχους, οι παράνομες εργασίες δεν δείχνουν να σταματούν στο νησί της Μυκόνου.

Πολεοδομία, εισαγγελία και αστυνομία, πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά ελέγχους στο «νησί των ανέμων» και δεν σταματούν να εντοπίζουν παραβάτες, οι οποίοι προσπαθούν εν μια νυκτί να σηκώσουν παράνομες οικοδομές. Στην περίπτωση, μάλιστα, των δυο εργατών που εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, οι εργασίες πραγματοποιούνταν σε αρχαιολογικό χώρο. Φυσικά, δεν υπήρχαν οικοδομικές άδειες, κανένα απολύτως έγγραφο που να επιτρέπει την οποιαδήποτε μορφή δόμησης στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο υπεύθυνος του έργου δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και αναζητείται ενώ οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Σύρου σήμερα το μεσημέρι.

Το όργιο παρανομιών στη Μύκονο αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη δυσκολία, αναφέρουν αστυνομικοί που έχουν γνώση της κατάστασης, αφού επιχειρηματίες έχουν πληρώσει τεράστια ποσά για την αγορά των οικοπέδων και θέλουν οπωσδήποτε να προχωρήσουν στα σχέδια που είχαν προγραμματίσει. Άσχετα εάν πρόκειται για παράνομα κτίσματα. Πλέον όμως, η εισαγγελία Σύρου έχει δείξει πως οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, προκειμένου να μπει τάξη και να επανέλθει η νομιμότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ