- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Άκουσα κραυγές πόνου και "βοήθεια"»: Η κατάθεση 20χρονου στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
Τι είπε ο νεαρός που ξέφυγε από τους 12 κατηγορούμενους
Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Η κατάθεση του 20χρονου - Η μαρτυρία του για τη στιγμή της επίθεσης
O 20χρονος φίλος του Άλκη Καμπανού που κατάφερε να σωθεί τη στιγμή της επίθεσης, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. «Άκουγα κραυγές πόνου και "βοήθεια"», είπε -μεταξύ άλλων- ο 20χρονος στη δίκη των 12 για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.
«Μαζευτήκαμε και πήγαμε στην πολυκατοικία, στα σκαλάκια. Ξαφνικά, ήρθαν περίπου 10 άτομα και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Ένα άτομο ρώτησε. Απάντησα “Άρης”. Εμφανίστηκαν κατευθείαν μπροστά μας και όρμησαν κατά πάνω μας. Αιφνιδιάστικα! Κατάλαβα τι πάει να γίνει… Είχα ένα πεζούλι αριστερά, πήδηξα και κατέβηκα την οδό Πλαστήρα», είπε σύμφωνα με το grtimes.gr και συνέχισε: «Μετά έστριψα στην οδό Παπαναστασίου. Πήγα όσο πιο μακριά γίνεται για να είμαι ασφαλής. Δεν είδα αντικείμενα. Μόνο ένα κράνος που κρατούσε ένας στο χέρι. Όλοι ήταν μαυροφορεμένοι, με μάσκες. Μόνο ματιά έβλεπα. Σκέφτηκα ενστικτωδώς να φύγω, να γλιτώσω».
Ο 20χρονος είναι ο τελευταίος από το σύνολο των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου που καταθέτει. Βρισκόταν στην παρέα των πέντε νεαρών, όταν εκδηλώθηκε η άγρια οπαδική επίθεση, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.
Ο 20χρονος στάθηκε τυχερός διότι πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης, πηδώντας από τα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου είχαν μαζευτεί οι πέντε φίλοι και συζητούσαν ανυποψίαστοι. Ο ίδιος μάρτυραςέτρεξε προς την οδό Παπαναστασίου ζητώντας από θαμώνες παρακείμενης ταβέρνας να καλέσουν ασθενοφόρο.
Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα, το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί σειρά αιτημάτων που ετέθησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης, όπως για παράδειγμα να κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.