Ελλαδα

Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη

Επτά άτομα παραμένουν στις ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες στα συντρίμμια για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Η κατάσταση των τραυματιών σε ΜΕΘ και απλές κλίνες

Δεκατέσσερις συνολικά τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Γενικό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επτά άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, εκ των οποίων τέσσερις έχουν αποσωληνωθεί, ενώ άλλα επτά άτομα που βρίσκονται σε απλές κλίνες αναμένεται σταδιακά τις επόμενες ημέρες να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σήμερα θα γίνει η πολιτική κηδεία του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα, ενώ η σύντροφος του συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το σκυλάκι του ζευγαριού επέζησε της σύγκρουσης και έχει περισυλλέγει από συγγενείς του ζευγαριού στην Καρδίτσα.

«Ίσως έγινε σκόνη»: Κανένα ίχνος για την 23χρονη Εριέττα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Η οικογένεια της 23χρονης Εριέττας εξακολουθεί να περιμένει κάποια πληροφορία για την τύχη της. Η νεαρή φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής επέβαινε στο Intercity 62 τη στιγμή της σύγκρουσής του με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου. Από εκείνη την ημέρα θεωρείται αγνοούμενη. Οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει κάποιο ίχνος της, με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, να εκτιμά ότι ενδέχεται να μην βρεθεί ποτέ.

Ήδη οι γονείς της 23χρονης έχουν δώσει δείγμα DNA, προκειμένου αν υπάρξει κάποιο εύρημα να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση της σορού της. Την ίδια ώρα, οι ταυτοποιημένοι νεκροί ανέρχονται σε 56. Η διαδικασία για την ταυτοποίηση του 57ου θύματος της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη συνεχίζεται.

«Αν η 23χρονη βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο επίμαχο σημείο του βαγονιού, όπου η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμοί Κελσίου, θα μπορούσε να μη βρεθεί καν, να έχει γίνει σκόνη. Μην ξεχνάμε ότι στα αποτεφρωτήρια η αποτέφρωση των σωμάτων γίνεται στους 800 βαθμούς», σημείωσε η Ρουμπίνη Λεονταρή.

Η διαδικασία για την εξέταση και την ανάλυση δειγμάτων DNA για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών έχει ολοκληρωθεί όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ.. «Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

» Σημειώνεται ότι και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση, καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.

» Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr0qlo1jg4eh)

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ