Ελλαδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε ψυκτικούς θαλάμους φορτηγών οι σοροί των θυμάτων

Δεν επαρκούν οι θάλαμοι των νοσοκομείων

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεκάδες νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Δεκάδες νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη © EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σε ψυκτικούς θαλάμους φορτηγών οι σοροί των θυμάτων - Πώς θα γίνει στο εξής η ταυτοποίηση των θυμάτων

Στον ψυκτικό θάλαμο ενός φορτηγού τοποθετούνται οι σοροί των θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας στην Λάρισα, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική σε περιπτώσεις όπου τα θύματα είναι πολλά περισσότερα από τα ψυγεία που διαθέτει το εκάστοτε νοσοκομείο. Όπως έγινε και στην περίπτωση των πυρκαγιών στο Μάτι, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, ένα φορτηγό-ψυγείο έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λίγο μετά τις έξι το απόγευμα.

Σε αυτό, εναποθέτουν τις σορούς οι υπάλληλοι του νεκροτομείου Λάρισας. Είναι οι σοροί που δεν έχουν αναγνωριστεί και έχει εκκινηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους μέσω γενετικού υλικού. Σε αυτή την διαδικασία συμμετέχουν αστυνομικοί από την Λάρισα αλλά και συνάδελφοι τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι να τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι απανθρακωμένοι σοροί, ώστε να μην παρατείνεται ο πόνος των συγγενών τους, οι οποίοι περιμένουν καρτερικά τα δυσάρεστα νέα από τους υπευθύνους.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που ελπίζουν σε ένα θαύμα. Δηλαδή ο άνθρωπος τους να ζει και να είναι εγκλωβισμένος στα συντρίμμια. Κάτι τέτοιο πάντως, το αποκλείουν οι πυροσβέστες που συμμετέχουν στις ανασύρσεις, αφού έχουν ελεγχθεί όλοι οι χώροι των βαγονιών και δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό ίχνος ζωής.

Το μόνο που εντόπιζαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι οι πυροσβέστες, ήταν ανθρώπινα μέλη, διάσπαρτα μέσα και έξω από τα εκτροχιασμένα βαγόνια. Στο νοσοκομείο βρίσκονται δεκάδες ψυχολόγοι προκειμένου να ηρεμήσουν τους συγγενείς των αγνοούμενων, μαζί με δεκάδες αστυνομικούς οι οποίοι συγκεντρώνουν κάθε είδους πληροφορία για τα αγνοούμενα πρόσωπα. Στην πλειοψηφία τους, φοιτήτριες και φοιτητές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ