Ελλαδα

Τέμπη: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο μοναδικός επιζών του 1ου βαγονιού

Το «ευχαριστώ» των γονιών του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O 20χρονος επιζών του πρώτου βαγονιού από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
© Facebook

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού και η κατάσταση του μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ο μοναδικός επιζών του 1ου βαγονιού παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ μία εβδομάδα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο 20χρονος Γεράσιμος βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας από το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Οι γονείς του νεαρού μίλησαν στο MEGA και ευχαρίστησαν όσους προσεύχονται για τον γιο τους και όσους στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Οι ίδιοι χαρακτήρισαν τους γιατρούς «αγγέλους», λέγοντας πως η κατάσταση του παιδιού τους είναι στα χέρια της Παναγίας. Επίσης, αποκάλυψαν πως τα πράγματα του 20χρονου βρέθηκαν άθικτα από το πρώτο βαγόνι, ακόμα και το λάπτοπ του, το οποίο είχε μία μικρή ρωγμή.

Ο 20χρονος τη στιγμή της σύγκρουσης εκσφενδονίστηκε από το βαγόνι σε χωράφια και φέρει πολλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzvr3ukk5dt)

Σήμερα το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή Λάρισας

Σήμερα, Τρίτη (07.03), αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον προϊστάμενο του σταθμάρχη την επόμενη μέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας, την οποία διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Έγινε συνεννόηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και ζητήσαμε να γίνει κατεπείγουσα ΕΔΕ, που θα ολοκληρωθεί σε 24 ώρες, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που δόθηκε αναρρωτική άδεια από δημόσιο νοσοκομείο [...] (σ.σ. στον επιθεωρητή). Καταλαβαίνετε ότι όταν μια αναρρωτική είναι πλησίον αυτού του συμβάντος δημιουργεί μία υπόνοια που πρέπει να εξεταστεί. Θα αποδοθούν ευθύνες εάν δεν συντρέχουν οι όροι και θα τεθούν όσοι την έχουν δώσει σε άμεση αργία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

«Τον ακριβή λόγο που δόθηκε δεν μπορώ να τον πω. Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγω και του ιατρικού απορρήτου. Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο [...] ο γιατρός που μεσολάβησε δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε. Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzw3njsyj8h)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ