Ελλαδα

«Πήγαινε τώρα»: Η φράση της συντρόφου που έσωσε τη ζωή σε 20χρονο στα Τέμπη

«Είχα αποδεχθεί ότι θα καώ ζωντανός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η διαλυμένη αμαξοστοιχία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Ένθετες: Η Κλαούντια και ο 20χρονος σύντροφός της
Η διαλυμένη αμαξοστοιχία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Ένθετες: Η Κλαούντια και ο 20χρονος σύντροφός της © EUROKINISSI | Facebook | Live News

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Τα δραματικά δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία - Ο 20χρονος που γλίτωσε χάρη στη σύντροφό του

Για τα όσα δραματικά έζησε στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση τρένων μίλησε ο 20χρονος Βασίλης Νεθερίδης.

Ο σύντροφος της 21χρονης Κλαούντια Λάτα, η οποία έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν μετά τη σύγκρουση της αμαξοστοιχίας Intercity με το εμπορικό τρένο.

«Μπήκαμε από την Αθήνα στις 19.20 και κάτσαμε στο κυλικείο κατευθείαν, θέλαμε καφέ και να φάμε κάτι. Επιστρέφαμε από το πατρινό καρναβάλι» ανέφερε.

«Σε κάποια φάση ένιωσα ότι θα ήταν καλύτερο να κάτσουμε πιο πίσω, σε κάποια καλύτερη θέση. ''Μήπως να πάω να κοιτάξω πίσω, αν υπάρχει θέση να κάτσουμε'', είπα στην Κλαούντια, και μου λέει ''πήγαινε τώρα''. Παραξενεύτηκα που μου μίλησε έτσι και πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη» συνέχισε.

Η στιγμή που σημειώθηκε η μοιραία σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά συνέβη το μοιραίο. «Μετά από πέντε βήματα που είχα κάνει στο τρίτο βαγόνι, άκουσα ένα τεράστιο μπαμ και μετά λιποθύμησα για 15 λεπτά. Έπεσα με την πλάτη και σύρθηκα σε όλο τον διάδρομο, έχω κάποια χτυπήματα, αλλά όχι σπασίματα ευτυχώς. Ξύπνησα μετά από 10 λεπτά από τον καπνό που με έπνιγε. Άρχισαν άτομα να φωνάζουν ''καιγόμαστε ζωντανοί, σας παρακαλώ βοηθήστε μας, δεν θέλουμε να πεθάνουμε'', δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, ήμουν σοκαρισμένος» ανέφερε ο σύντροφος της Κλαούντια Λάτα.

Και συμπλήρωσε: «Είχα αποδεχθεί ότι θα καώ ζωντανός και εκείνη τη στιγμή από πάνω μου είχα ένα παράθυρο. Βγήκα, και αυτό που αντίκρισα δεν μπορώ να το εξηγήσω καν. Ήταν τραγωδία, άρρωστη ταινία», ανέφερε ο 20χρονος.

Όπως τόνισε, αυτό που τον στοιχειώνει είναι ότι σώθηκε λόγω της συντρόφου του. «Αυτό δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτήν την στιγμή. Όταν την έψαχνα, δεν μπορούσα να βρω ούτε καν το κυλικείο» δήλωσε ακόμη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqze3yd9k12h)

«Υπήρχαν άτομα στο κυλικείο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί»

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι στο κυλικείο λίγο πριν φύγει για να βρει θέση στο υπόλοιπο τρένο, υπήρχαν επιβάτες, οι οποίοι -όπως αναφέρει- δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

«Ήταν ένα ζευγάρι Άγγλοι, μεγάλης ηλικίας, 40 με 50 ετών. Δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτούς τους δύο ανθρώπους» δήλωσε.

Και πρόσθεσε ότι δίπλα του καθόταν και ένας άνδρας, ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος δεν έχει αναζητηθεί από κανέναν.

«(…) Νιώθω πολύ άσχημα και δεν ξέρω, είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, απλά δεν έχω λόγια. Θέλω να ευχηθώ σε κάθε άνθρωπο να μη δουν ποτέ τα ματιά του ό,τι είδαν τα δικά μας και να μη νιώσουν ποτέ οι ψυχές τους ό,τι ένιωσαν οι δικές μας» κατέληξε για τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ