Ελλαδα

Στάση εργασίας σήμερα, Τετάρτη 1η Μαρτίου, στον Ηλεκτρικό

Πώς θα κινηθούν οι συρμοί - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συρμός του ΗΣΑΠ στον τερματικό σταθμό του Πειραιά
© ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ / EUROKINNISI

Ηλεκτρικός: Στάση εργασίας σήμερα - Ποιες ώρες δεν θα γίνουν δρομολόγια - Πώς θα κινηθούν οι συρμοί - Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023. Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι έκαναν γνωστό ότι για την ελάχιστη παροχή εγγυημένης κοινωνικής υπηρεσίας, για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών, θα εργαστούν από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

«Στάση εργασίας στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ την Τετάρτη 1/3/2023 από την έναρξη μέχρι τη λήξη της βάρδιας, με τη παροχή κοινωνικού έργου από τις 14:00 μέχρι τη λήξη (Λειτουργία από 2 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας).

Η κυβέρνηση επιδιώκοντας, μεθοδικά, την απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ και την ξεθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, με απώτερο στόχο την εκχώρηση κρίσιμων τομέων της σε ιδιώτες, αφήνει να υπάρχουν κενές εκατοντάδες οργανικές θέσεις εργασίας.
Αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί συνάδελφοι να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ανάπαυση, ακόμα και ολόκληρα 12ωρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Το Σωματείο μας διεκδικεί την άμεση πρόσληψη μόνιμου και τακτικού προσωπικού με διαφανείς διαδικασίες.

Αντί αυτού η κυβέρνηση προωθεί με νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών τη λύση των αποσπασματικών προσλήψεων, που θα είναι ένα ακόμα «μπάλωμα» στο πρόβλημα της Εταιρίας.

Για αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τη Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 σε στάση εργασίας από την έναρξη μέχρι τη λήξη της βάρδιας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμου και τακτικού προσωπικού.

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και γι’ αυτό καθυστέρησε η γνωστοποίησή της στους φίλους επιβάτες.

Πάντως, για την ελάχιστη παροχή εγγυημένης κοινωνικής υπηρεσίας, για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών, θα εργαστούμε από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας!

Διεκδικούμε αξιοπρεπή εργασία και προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού, με διαφάνεια!».

Η στάση εργασίας στη γραμμή 1 έρχεται να προστεθεί στη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία ΣΕΛΜΑ και ΣΗΑΜ στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό την ίδια μέρα από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) και το «Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ), η στάση εργασίας της Τετάρτης, 1η Μαρτίου, θα ξεκινήσει από τις 18:00 και θα διαρκέσει έως τη λήξη κυκλοφορίας. Τα σωματεία εγκαλούν τη διοίκηση για μη τήρηση των συμφωνηθέντων, παρά τις γραπτές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ