- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στάση εργασίας σήμερα σε Τραμ και ΗΣΑΠ - Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο
Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
ΣΤΑΣΥ: Στάση εργασίας των εργαζομένων σε Τραμ και ΗΣΑΠ - Ποιες ώρες δεν θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη (15.02), οι συρμοί του Τραμ, από τις 10 το πρωί έως τις 13.30, λόγω στάσης εργασίας του σωματείου εργαζομένων.
Οι συρμοί θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται στις 9 το πρωί, ενώ αναμένεται πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις 2:30 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στο κόψιμο αδειών, στην εντατικοποίηση της εργασίας μέσω συνεχών υπερωριών και στην έλλειψη ξεκούρασης με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος και για την ασφάλεια της μετακίνησης, ενώ το πρόβλημα έχει ενταθεί μετά την παράδοση της επέκτασης στον Πειραιά. «Το Δ/Σ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, έχει τονίσει γραπτά και προφορικά σε όλους τους αρμόδιους, το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ωστόσο τόσο η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, του ΟΑΣΑ και το υπουργείο Μεταφορών αν και γνωρίζουν το ζήτημα, υπόσχονται προσλήψεις, όμως δεν έχουμε καμία λύση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.
Στάση εργασίας και στον ΗΣΑΠ - Οι ώρες χωρίς δρομολόγια
Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν, από τις 22:00 έως λήξη της βάρδιας, και οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (Γραμμή 1- ΗΣΑΠ) ζητώντας «να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Μεταφορών μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι απειλούνται να επιστρέψουν τις νόμιμες αμοιβές τους».
Με ανακοίνωσή του το σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν:
«Να προωθηθούν εδώ και τώρα στη Βουλή οι συμφωνηθείσες με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών νομοθετικές ρυθμίσεις, που, μεταξύ των άλλων, θα απομπλέξουν τους εργαζόμενους από τις απειλητικές προβλέψεις πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες, απειλούνται ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν στην Εταιρία νόμιμες αμοιβές τους. Η συμφωνία με την Πολιτική Ηγεσία έλαβε χώρα από το καλοκαίρι και επικυρώθηκε μέσω της εγκεκριμένης από αυτή ΕΣΣΕ.
Ωστόσο, αν και έχουν περάσει περισσότεροι από 6 μήνες, οι ρυθμίσεις αυτές δεν προωθήθηκαν στη Βουλή, παρότι σε αυτό το διάστημα ψηφίστηκαν νομοσχέδια του υπουργείου Μεταφορών και του Υπερταμείου, με ανάλογες διατάξεις για άλλους κλάδους.
» Θεωρούμε, συνεχίζει η ανακοίνωση των εργαζομένων, ότι αυτή η κωλυσιεργία του υπουργείου Μεταφορών, που διαιωνίζει μια άδικη απειλή σε βάρος των εργαζόμενων στη ΣΤΑΣΥ, στοχεύει στο να κρατάει τους εργαζόμενους σε μια ιδιότυπη ομηρία, προκειμένου να διευκολυνθούν στην υλοποίηση του σχεδίου τους για απαξίωση του προσωπικού και της Εταιρείας, με τελικό στόχο την παράδοση έργου της σε ιδιώτες!
» Ζητάμε να προωθηθούν αμελλητί στη Βουλή οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις και να μην υπάρξει ουδεμία άλλη καθυστέρηση!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.