- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Καλλιτέχνες ντύθηκαν στα μαύρα και έκαναν την «κηδεία» του Πολιτισμού (εικόνες)
Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας - Το συμβολικό δρώμενο - Κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο ΣτΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.
Οι καλλιτέχνες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.
Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συμβολικά την «κηδεία» του Πολιτισμού με αρκετούς να φορούν μαύρα ρούχα και άλλους να κουβαλούν το «φέρετρο».
«Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας για την τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22. Καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στο σπουδαστικό σώμα», αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.
Και συνεχίζει: «Μηνύματα αλληλεγγύης καταφθάνουν καθημερινά από εκατοντάδες Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Εξωτερικό στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας.
»Ανακοίνωση συμπαράστασης έχουν εκδώσει η FIA, η FERA, το ΕΘΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ SFA και η ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ CGT. Καθώς και μία σειρά συνδικάτων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση - Έργο 6,26 εκατ. ευρώ αλλάζει ριζικά το κτίριο
Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις
Αναλυτικές οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων 48 ωρών
Τι ισχύει για την ειδική άδεια κυκλοφορίας
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο ισχυρών βροχών και καταιγίδων
Τι δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα
67 δήμοι χωρίς τραπεζικό κατάστημα - 1,3 εκατ. πολίτες απέχουν πάνω από 5 χλμ από ΑΤΜ
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.