- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εργατικό δυστύχημα στη Ροδόπη: Νεκρός εργαζόμενος σε αντιπλημμυρικά έργα - Απόδοση ευθυνών ζητούν εργατικές ενώσεις
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Ροδόπη. Εργαζόμενος σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων – καθαρισμού καναλιών – στην περιοχή του Λοφαρίου, καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ζητά την πλήρη απόδοση των ευθυνών, που καλεί την πολιτεία για άλλη μια φορά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων, «για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα – δυστυχήματα και να θρηνούμε τραυματισμούς και απώλειες συναδέλφων μας», όπως αναφέρει.
Την οργή και τη θλίψη της για το γεγονός εκφράζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, «δεν είναι το πρώτο δυστύχημα που συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών στη Ροδόπη. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ολόκληρο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να θρηνούμε ξανά και ξανά θύματα στον βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει η ΕΝΙΔΥΚ, η οποία ζητά να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.