Ελλαδα

Λαγουβάρδος για «Μπάρμπαρα»: Η κακοκαιρία έχει διάρκεια και καταπονεί τους μηχανισμούς

Νέες χιονοπτώσεις το βράδυ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαγουβάρδος - Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έχει διάρκεια και καταπονεί τους μηχανισμούς
© Nick Paleologos / SOOC

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Kωνσταντίνος Λαγουβάρδος: Θέλει προσοχή, νέες χιονοπτώσεις το βράδυ σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Αττική

«Η κακοκαιρία έχει διάρκεια, και αυτό καταπονεί τους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Θέλει προσοχή», δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Kωνσταντίνος Λαγουβάρδος.

«Η κακοκαιρία επικεντρώνεται τις τελευταίες ώρες σε περιοχές όπως η Ανατολική Θεσσαλία και η Μαγνησία. Πολλές χιονοπτώσεις είχαμε σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία» ανέφερε ο Kωνσταντίνος Λαγουβάρδος, επισημαίνοντας ότι στην Αττική θα έχουμε ασθενέστερα φαινόμενα.

«Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια συνεχίζουν να δέχονται μεγάλους όγκους χιονιού και θέλει προσοχή το επόμενο 48ωρο γιατί περνάει και η Εθνική Οδός και μετά θα υπάρχει πίεση από τις χιονοπτώσεις που αναμένονται», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Λαγουβάρδος.

Μιλώντας για την κακοκαιρία που εξελίσσεται για τρίτη ημέρα σε όλη τη χώρα, σημείωσε ότι προς το μεσημέρι με απόγευμα της Τρίτης (7/2) θα έχουμε ανάπαυλα, αλλά θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις από τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Αττική.

«Πιθανότατα θα έχουμε ίσως και πιο ισχυρές χιονοπτώσεις μετά τα μεσάνυχτα», πρόσθεσε ο κ. Λαγουβάρδος υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να δούμε, ακόμα και στη Βόρεια Αττική, κάποιες σταθερές χιονοπτώσεις την Παρασκευή το πρωί.

«Η κακοκαιρία έχει διάρκεια, κι αυτό καταπονεί τους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Θέλει προσοχή. Θα έχουμε φαινόμενα, αλλά με αρκετές μεγάλες παύσεις που βοηθούν έτσι ώστε να έχουμε αντίδραση και καθαρισμό κάποιων σημείων» σημείωσε ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Καιρικών Φαινομένων

Σε τη νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Καιρικών Φαινομένων που έχει εκδώσει προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που εξακολουθεί να σαρώνει με χιόνια τη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που αναφέρονται στην εξέλιξη του καιρού για την Τρίτη (07/02/2023) και την Τετάρτη (08/02/2023):

Α) Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

  1. Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.
  2. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Β) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

  1. Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
  2. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ