Ελλαδα

Επί ποδός αστυνομία και Πυροσβεστική για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Πού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιονόπτωση στον Διόνυσο
© MIXAΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε αυξημένη επιφυλακή αστυνομία και Πυροσβεστική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε ετοιμότητα βρίσκονται πυροσβέστες και αστυνομικοί για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει τη χώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ σε αρκετούς δρόμους η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Το μόνο περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς όμως να έχουν κινητοποιηθεί τα σωστικά συνεργεία, είναι ο εγκλωβισμός 40 περιπατητών στο καταφύγιο στο όρος Δίρφυς. Πρόκειται για ομάδα έμπειρων περιπατητών οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, είχαν πάει για πεζοπορία και λίγο μετά τις δέκα το πρωί, θα πήγαιναν σε προκαθορισμένο σημείο για να τους παραλάβει το λεωφορείο για να αναχωρήσουν.

Πλην όμως, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, το λεωφορείο έχει ακινητοποιηθεί στην Στενή Ευβοίας και ενημερώθηκαν πως πρέπει να φτάσουν τα πόδια στην Στενή. Προς το παρόν, το γκρουπ έχει σταματήσει στο καταφύγιο του όρους και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από έξοδο Αγ. Στεφάνου έως έξοδο Καπανδριτίου.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία για κάθε είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στο τμήμα της, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο. Για τα φορτηγά, τέλος, απαγορεύεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Αυτή την στιγμή, για όλα τα οχήματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της Λ. Πάρνηθος από το ύψος του Τελεφερίκ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα, επί της Περιφερειακής οδού Πεντέλης – Ν. Μάκρης (Λ.Διονύσου) από το ύψος του Γ.Σ.Ν.Α. 414 έως τη θέση «Άγιος Πέτρος», επί της επαρχιακής οδού Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (Βασιλικά Κτήματα) στην Βαρυμπόμπη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο, επί της επαρχιακής οδού Μαλακάσας - Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο καθώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Πού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., διακοπές κυκλοφορίας υπάρχουν στους παρακάτω νομούς:

Νομός Ημαθίας: στον δρόμο Παλαιού Προδρόμου - Κουλούρας (ρέμα Κρασοπούλι) στο 2ο χλμ, λόγω καθίζησης γέφυρας.

Νομός Κιλκίς: στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδείων, λόγω καθίζησης μέρους του οδοστρώματος.

Νομός Φθιώτιδας: Πέρα από την απαγόρευση κυκλοφορίας σε κάθε είδους βαρέως οχήματος άνω των 3,5 τόνων, έχει απαγορευτεί επίσης η κίνηση των οχημάτων από το 5ο εως και το 17ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αμφίκλειας Χ.Κ. Παρνασσού (ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ), λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

Νομός Αιτωλοακαρνανίας: στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού, στο 7ο χλμ, εξαιτίας κατολίσθησης.

Νομός Αχαΐας: Στο οδικό δίκτυο από το δημοτικό διαμέρισμα Περιστέρας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας έως το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Νομός Λαρίσης: εξαιτίας της αύξησης του νερού του Τιταρήσιου ποταμού, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αμπελώνα – Δελερίων Τυρνάβου, στο 3ο χλμ ενώ λόγω καθίζησης του οδοστρώματος υπάρχει διακοπή στην επαρχιακή οδό Μαγούλας – Δομενίκου Ελασσόνας, στο 1ο χλμ.

Λακωνία: λόγω καθίζησης του οδοστρώματος έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Σκάλας – Γερακίου (περιοχή Τ.Κ. Βρονταμά Δήμου Ευρώτα), στο 13ο χλμ.,.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ